Recepten Hoofdgerechten Italiaans

Spaghetti bolognese is een echte klassieker, maar toch komt hij in vele vormen. De één gaat voor heel basic met alleen tomaat en gehakt, en de ander pakt meer uit en doet er ook veel groenten in. Het originele recept komt uit het Italiaanse Bologna, en de ingrediënten zijn rundergehakt, pancetta, ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, wijn en volle melk. 

Het toevoegen van wat suiker, kaneel sambal geeft een bijzonder lekkere smaak aan het gerecht. Deze spaghetti bolognese is echt comfort food: zet een grote pan op tafel en schep allemaal zoveel op als je lust. Genietze!

Cookinglife Foodies
Spaghetti bolognese

Recept

Spaghetti bolognese

maar dan een beetje anders

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 3-4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Benodigdheden

  • Grote pan of braadpan
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti
  • 350 gr rundergehakt
  • Fles sugocasa pastasaus
  • 1 ui | 2 tenen knoflook
  • 1 tl. oregano
  • 1 tl. sambal
  • 1 tl. suiker
  • Snufje kaneel | scheutje rode wijn
  • Scheutje balsamicoazijn
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • Handje verse basilicum met de steeltjes eraan
  • Peper & zout
  • Olijfolie of roomboter

Hoe maak je de spaghetti bolognese?

  1. Snijd de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen in kleine stukjes en hak de basilicum fijn.
  2. Verhit wat olie of boter in de pan en bak hierin het gehakt rul. Schep het gehakt uit de pan en zet het aan de kant.
  3. Maak de pan niet schoon, maar verhit opnieuw wat olie en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en peper en zout toe en laat ook de knoflook even fruiten. Nu gaan de peen, basilicum, bleekselderij en oregano erbij: roer alles goed door en laat zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Voeg nu de tomatensaus, sambal, suiker, kaneel, wijn en balsamicoazijn toe. Ook het gehakt gaat er nu weer bij. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  5. Kook de spaghetti in ruim water terwijl de saus zacht opstaat. Zo lang je het vuur laag houdt kan deze saus eigenlijk nooit te lang staan. Het is het lekkerst als de saus minstens een half uur op gestaan heeft.
  6. Schep een lepel saus bovenop de spaghetti, of serveer beiden in losse schalen. Eet smakelijk!

Tip!

Met een frisse salade erbij – bijvoorbeeld caprese – is je maaltje helemaal af.

Tip!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.