Recepten Cocktails Drankje Borrelen kerstrecept Valentijnsdag

Associeer je een cocktail met de zomer? Dat hoeft niet! Je kunt heerlijke winterse cocktails en mocktails maken voor tijdens de feestdagen! Verras je gasten bijvoorbeeld bij kerst of oud en nieuw met een zelfgemaakte cocktail. Met de drankdispenser kan iedereen zijn eigen drankje tappen, ideaal!

Cookinglife Foodies
Spiced Winter Cocktail

Recept

Spiced Winter Cocktail

Met cranberries, sinaasappel en specerijen

Gang Cocktail
Keuken
Porties 10 glazen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Drankdispenser (3 Liter)
  • Steelpannetje
  • Cocktailglazen
  • Schaaltje
  • Rasp
  • Citruspers
  • Citroentrekker

Ingrediënten

    Siroop:
  • 250 ml cranberrysap
  • Sinaasappelrasp
  • 1 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 el bruine suiker
  • Cocktail:
  • 1 fles prosecco
  • 500 ml ginger ale
  • 500 ml cranberrysap
  • 120 ml spiced rum
  • Decoratie:
  • 20 g honing
  • 20 g bruine suiker
  • Sinaasappel schijfjes
  • Verse cranberries

Hoe maak je de spiced winter cocktail?

  1.  Maak de siroop: voeg de cranberrysap, sinaasappelschaafsel, steranijs, kaneelstokjes en suiker samen in een pannetje en laat dit 10 minuutjes inkoken.
  2. Giet ondertussen de prosecco, ginger ale, cranberrysap en spiced rum in de drankdispenser.
  3. Haal het mengsel door een zeef wanneer de siroop klaar is en laat het afkoelen.
  4. Voeg de afgekoelde siroop, sinaasappelschijfjes en een handje cranberries aan de drankdispenser toe.
  5. Leg een laagje honing op een schaaltje en op een ander schaaltje een laagje bruine suiker. Haal het randje van het glas door de honing en vervolgens door de suiker.
  6. Nu kun je het drankje gaan tappen! Houd het glas onder de tap en vul het voor tweederde. Maak met de citroentrekker een mooie krul van de sinaasappelschil en hang deze op de rand van het cocktailglas.
  7. Voeg tenslotte nog een paar cranberries, een schijfje sinaasappel, een steranijs en een kaneelstokje toe!
  8.  

Tip!

Voor een alcoholvrije versie van deze cocktail kun je de prosecco vervangen voor bruiswater en de spiced rum voor een alcoholvrije kruidendrank (bijvoorbeeld Seedlip Spice 94). Zo kan iedereen genieten van een heerlijke kruidige mocktail!

Tip!

Producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.