Recepten Lunch Glutenvrij Suikervrij Ontbijt

Mij zul je nooit op andere gedachten brengen: het ontbijt is mijn lievelingsmaaltijd!  Zeker wanneer je half slapend net één oog open doet en je bedenkt dat het zondag is en je alle tijd hebt om je dag te beginnen met iets heerlijks, dat ook nog gezond is! Deze stapel pannenkoeken met vijgen, honing en pecannoten; ik word er blij van! Daarnaast zijn ze lactose- en glutenvrij en bevatten ze alleen natuurlijke suikers. 

Cookinglife Foodies
Stapel pannenkoeken

Recept

Stapel pannenkoeken

Het is een makkelijk en snel te bereiden recept, omdat (bijna) alles zowat in één keer in de blender gaat. Binnen 10 minuten zit jij aan tafel!

Gang Ontbijt, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor ca. 5 pannenkoeken

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 175 gram glutenvrije havermout
  • 200 ml soja-of amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 1/2 theelepel (glutenvrije) bakpoeder 
  • 1 ei
  • 2 vijgen
  • 20 gram pecannoten (5 minuten geroosterd op 180 graden)
  • Kokosolie (of boter) om in te bakken

Hoe maak je een stapel pannenkoeken?

  1. Voeg alle ingrediënten (behalve het ei, de kokosolie, vijgen en noten) bij elkaar in een kom en mix met een blender of staafmixer tot er een egaal deeg ontstaat.
  2. Voeg het ei toe en mix het nog ongeveer tien seconde door elkaar totdat het ei volledig is opgenomen.
  3. Verhit een pan met één tot twee eetlepels kokosolie. Giet wanneer de pan goed heet is het beslag in kleine rondjes in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant goudbruin.
  4. Snijd de vijg in partjes en leg deze samen met de pecannoten op de stapel pannenkoeken. Als laatste een flinke eetlepel honing om het af te maken.
  5. Enjoy!