Steak tartaar: de één is er gek op, de ander gruwelt ervan. Toch is het een populair voorgerecht en zeker met kerst verschijnt het bij veel mensen op tafel. De kunst voor het maken van een goede steak tartaar begint al bij het vlees. Welk vlees gebruik je voor steak tartaar? Je kunt bijvoorbeeld een biefstuk of lendestuk. Belangrijkst is nog wel dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bereiden en daarna meteen wordt geserveerd.
Recept
Makkelijk & snel te bereiden!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Turks |
Porties | Voor 4 personen |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 10 min |
Om deze steak tartaar zo puur mogelijk te houden heb ik geen worcestershiresaus gebruikt. Natuurlijk staat het je vrij om dat wel toe te voegen. Je ziet ook meteen op de foto’s dat ik geen eidooier heb gebruikt, dat vind ik zelf namelijk niet lekker. Houd je hier juist wel van, voeg dan een eidooier toe (1 per portie).
Dit is in ieder geval een heel fijn kerstvoorgerecht. Je bent in minder dan 10 minuten klaar, inclusief voorbereiding, het opmaken van de borden en serveren. Daarnaast is het ook gewoon écht makkelijk, zonder lastige ingrediënten en vooral: zonder kerststress. Fijn toch?