Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Vegan Tussendoor Glutenvrij Suikervrij Gezond

Al eerder schreef ik dat het soms best lastig kan zijn om een gezond tussendoortje te vinden wat je ook nog eens makkelijk kunt maken en kunt meenemen. Het recept om zelf energie repen te maken van kokos en chiazaad wat ik daarbij plaatste, is intussen ontzettend populair. Dat laat toch wel zien hoeveel mensen er op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor snacks of tussendoortjes die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Vandaar weer dit nieuwe recept voor gezonde tussendoortjes -Suikervrije Chocolade Energie Reep.

Recept

Suikervrije chocolade energie reep

Ben je op zoek naar een gezond, suikervrij, glutenvrij of vegan tussendoortje? Probeer deze energierepen dan eens!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 5 repen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Koeltijd 30 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 100gr (Medjool) dadels, ontpit
  • 20gr hazelnoten
  • 20gr amandelen (blank of met velletje)
  • 3 el biologisch cacao poeder (ongeveer 25 gram)

Suikervrije chocolade energie reep

    1. Ontpit de dadels en hak iedere dadel in 4 stukjes (om je keukenmachine iets lichter werk te geven)
    2. Doe eerst de noten in de keukenmachine en maal fijn. Doe er dan de dadels en het cacaopoeder bij en laat nog even malen tot je een fijn mengsel hebt.
    3. Giet het geheel in een (vierkant) bakblik of laag bakje, bekleed met bakpapier. Druk goed aan en zorg dat de randen recht zijn; zo worden de meeste energie repen mooi rechthoekig.
    4. Laat even 30 minuten in de koelkast harden en snijd daarna in stukken of repen. Bewaar in aluminiumfolie, de repen blijven zeker 4 dagen goed. Geniet ervan!