Sinds ik suikervrij en tarwevrij eet, merk ik hoe moeilijk het af en toe is om een lunch of snack voor onderweg te vinden. Een rijstwafel met geprakte avocado is verreweg mijn favoriet, maar je kunt niet overal je avocado gaan zitten prakken. En wat neem je als tussendoortje, in plaats van bijvoorbeeld een handje noten? Daarom lijkt het me leuk om recepten van handige en gezonde tussendoortjes te geven. Deze keer staat de chia energiereep in de spotlight!
Recept
Deze gezonde tussendoortjes zijn handig om mee te nemen en een lekkere afwisseling. Ideaal voor een dagje uit!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 10 reepjes |
Bereidingstijd | 5 min |
---|---|
Koeltijd | 2 uur 0 min |
Totaal | 2 uur 5 min |
Het is super makkelijk om je eigen energy bars te maken; oftewel, een tussendoortje wat gemakkelijk overal mee naar toe te nemen is. Deze energy bar met hazelnoten is een superfood bom en ook nog eens super lekker. Daar had ik namelijk zo mijn bedenkingen bij toen ik dit voor de eerste keer klaarmaakte en de schaal uit de koelkast haalde, maar de smaak overtrof echt mijn verwachtingen.
Ook voor vegans is dit volgens mij een super fijn tussendoortje!
In aluminiumfolie verpakt en bewaard in een luchtdichte trommel blijven je repen makkelijk een week goed. Ben je van plan ze ook zo lang te bewaren, voeg dan wat agave siroop of honing toe aan het mengsel. Hierdoor blijft de reep plakkeriger en niet brokkelig na een paar dagen.