Recepten Tussendoortje Glutenvrij Vegan

Sinds ik suikervrij en tarwevrij eet, merk ik hoe moeilijk het af en toe is om een lunch of snack voor onderweg te vinden. Een rijstwafel met geprakte avocado is verreweg mijn favoriet, maar je kunt niet overal je avocado gaan zitten prakken. En wat neem je als tussendoortje, in plaats van bijvoorbeeld een handje noten? Daarom lijkt het me leuk om recepten van handige en gezonde tussendoortjes te geven. Deze keer staat de chia energiereep in de spotlight!

Cookinglife Foodies
Chia energiereep

Recept

Chia energiereep

Deze gezonde tussendoortjes zijn handig om mee te nemen en een lekkere afwisseling. Ideaal voor een dagje uit!

Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 10 reepjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Koeltijd 2 uur 0 min
Totaal 2 uur 5 min

Ingrediënten

  • 60 gram chiazaad
  • 70 gram kokosrasp
  • 20 gram hazelnoten
  • 6 gedroogde vijgen
  • 2 flinke eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel agavesiroop of honing
  • 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je een chia energiereep?

  1. Doe de vijgen in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Doe dan de kokosrasp, hazelnoten, chia, kokosolie, agavesiroop en vanille extract in een kom en voeg daar de gemalen vijgen aan toe. Meng alles goed door elkaar. Het makkelijkst is om de kokosolie even te smelten, dan blijft alles beter plakken.
  3. Doe wat bakpapier in een vierkante schaal. Lepel het mengsel erin en druk goed aan. Je kunt nu zelf de dikte van je energy bar bepalen. Zorg in ieder geval dat het een beetje een vierkant blok wordt, dat snijdt het makkelijkst.
  4. Zet de schaal in de ijskast, zodat de energy bar mooi hard wordt. Na ongeveer 1 a 2 uur haal je de schaal uit de koelkast en snijd het blok in mooie repen. Deze verpak je in aluminiumfolie en kun je overal mee naar toe nemen als de ultieme super food snack!

Het is super makkelijk om je eigen energy bars te maken; oftewel, een tussendoortje wat gemakkelijk overal mee naar toe te nemen is. Deze energy bar met hazelnoten is een superfood bom en ook nog eens super lekker. Daar had ik namelijk zo mijn bedenkingen bij toen ik dit voor de eerste keer klaarmaakte en de schaal uit de koelkast haalde, maar de smaak overtrof echt mijn verwachtingen.

Ook voor vegans is dit volgens mij een super fijn tussendoortje!

In aluminiumfolie verpakt en bewaard in een luchtdichte trommel blijven je repen makkelijk een week goed. Ben je van plan ze ook zo lang te bewaren, voeg dan wat agave siroop of honing toe aan het mengsel. Hierdoor blijft de reep plakkeriger en niet brokkelig na een paar dagen.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.