Toen ik bij een mede-blogger deze suikervrije kokosbollen zag, wilde ik ze meteen zelf bakken! Dit recept is niet te ingewikkeld en bevat enkel natuurlijke suikers. Ideaal als je even snel een tussendoortje wilt maken!
Recept
Doordat het geen ingewikkeld recept is, is het ook erg leuk om met kinderen te maken!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Frans |
Porties | Voor ca. 7 kokosbollen |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
Het recept heb ik iets aangepast, door 20 gram kokosrasp te vervangen voor amandelmeel. Ik hoopte daarmee iets meer smeuïgheid en structuur te kunnen geven aan de kokosbollen. Daarnaast vind ik de smaak van amandelen gewoon erg lekker, zeker in combinatie met kokos. Ik weet niet of het door het amandelmeel komt, maar deze koekjes zijn echt totaal niet droog en ik vind ze absoluut zoet genoeg. Heerlijk!
Het is overigens een erg leuk recept om met kinderen te maken, ook omdat het niet zo ingewikkeld is. Ze kunnen helpen leren om eieren te scheiden en kokosbollen maken met een ijsboltang is natuurlijk super leuk. Wellicht is mijn ijsboltang wat groter, maar let daar even op. Overigens zijn zeven bollen best prima, want langer dan 4 dagen kun je ze eigenlijk niet bewaren. En wil je meer bollen maken, dan verdubbel je gewoon het recept :-).