Mijn hart klopt voor sushi. Je mag mij er ‘s nachts voor wakker maken en de rest van mijn leven alleen nog maar sushi eten zou ik prima vinden. Vrijwel altijd wordt er aan sushirijst in restaurants suiker toegevoegd, maar eens in de zoveel tijd ga ik toch sushi eten buiten de deur. Dat ik daar vervolgens uitslag van krijg, neem ik dan die ene keer voor lief. Maar waarom die suiker nu wordt toegevoegd, snap ik niet echt. Ik maak thuis vaak genoeg zelf sushi en voeg dan nooit suiker toe; net zo lekker! Ook aan deze sushi salade is natuurlijk geen suiker toegevoegd.
Recept
Je bespaart een hoop tijd door niet te rollen en het ziet er ook nog eens spectaculair uit deze sushi salade. Eet smakelijk met deze gezonde avondmaaltijd!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Japans |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 8 min |
Totaal | 18 min |
Dit recept is echt super snel. Het enige wat gekookt hoeft te worden is de sushirijst en dat is in ongeveer 8 minuten gebeurd. Verder snijd je gewoon de zalm in blokjes en je doet hetzelfde met de avocado. Leg dit, samen met de zeekraal op de sushirijst, knip 1 á 2 norivellen per persoon in stukjes en besprenkel met wat tamari (glutenvrije sojasaus). Ik maakte er ook nog een simpele wasabi mayonaise bij, door wat wasabi te mengen met suikervrije mayonaise. Uiteraard kun je de mayonaise ook zelf maken als je daar de tijd voor hebt.
Sushi rollen is altijd best een hoop werk. Veelal de moeite waard, maar soms heb ik trek in sushi en geen tijd om te lang in de keuken te staan. Op Instagram kwamen er onlangs een aantal foto’s voorbij van ‘sushi in a bowl’. Eigenlijk hetzelfde idee als dit recept, alleen vind ik het zo op een bord iets mooier te presenteren.