Recepten Bakken Tarwevrij

Ken je dat, die heerlijke trek om te zondigen? Met die heerlijke trek als een soort duwende kracht richting de keuken, kwamen deze verrukkelijke koekjes uit de oven rollen. Met als enig verschil dat ze eigenlijk helemaal zo slecht niet zijn! Zondigen zonder schuldgevoel, ik word er blij van. Mijn collega’s op het werk hebben de koekjes ook getest en ze waren er helemaal weg van! Dus deze tarwevrije chocolate chip cookies zonder geraffineerde suiker zijn hier officieel vastgesteld als verrukkelijke, gezonde sinner cookies.

Cookinglife Foodies
Tarwevrije chocolate chip cookies

Recept

Tarwevrije chocolate chip cookies

Deze koekjes zijn gemakkelijk te maken. Je doet heel simpel alle ingrediënten bij elkaar, kneed een minuut, wacht een half uurtje en steekt de koekjes uit. Geloof me, makkelijker kan niet. En dat terwijl het eindresultaat zo onwijs lekker is!

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties 8-10 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Koeltijd 30 min
Bereidingstijd 18 min
Totaal 53 min

Ingrediënten

  • 130 gram speltmeel
  • 45 gram rijstmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepl bakpoeder
  • 50 gram kokosolie
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 eetlepels water
  • 70 gram pure chocolade

Hoe maak je tarwevrije chocolate chip cookies?

  1. Doe alle droge ingrediënten in een kom: speltmeel, rijstmeel, kokosbloesemsuiker, baking soda en bakpoeder.
  2. Hak de chocolade in stukjes en houd daarvan 10-15 gram apart. Doe de rest bij het meelmengsel.
  3. Smelt de kokosolie en doe dit bij het meel, samen met het vanille extract en twee eetlepels water. Kneed dit deeg tot een soepel geheel.
  4. Doe het deeg dan in wat aluminiumfolie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en kneed weer even door. Rol het deeg daarna uit tot ongeveer 1 á 2 cm dik en steek er koekjes uit met een vormpje of de bodem van een glas.
  6. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk op de bovenkant voorzichtig nog wat stukjes pure chocolade.
  7. Bak de chocolate chip cookies 15-18 minuten op 190 graden mooi goudbruin. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte pot of doos. Ze zijn na 5-6 dagen nog steeds zalig!

Net als bijna alle koekjes recepten op Focus on Foodies zijn ook deze koekjes weer heel gemakkelijk te maken. Je doet heel simpel alle ingrediënten bij elkaar, kneed een minuut, wacht een half uurtje en steekt de koekjes uit. Geloof me, makkelijker kan niet. En dat terwijl het eindresultaat zo onwijs lekker is! Ik heb ze, nadat ik het receptje had bedacht, de afgelopen twee weken al ieder weekend gemaakt. Gewoon omdat er niets lekkerder is dan op je werk zitten, wetende dat er in je tas twee van deze heerlijke chocolade koekjes zitten.

Toen dit recept voor het eerst uit de oven kwam, heb ik direct een foto op Instagram gezet. De enorme hoeveelheid positieve reacties doet me vermoeden dat er vandaag een aantal mensen heel blij worden van dit recept. Ik weet zeker dat jullie net zo van deze gezonde suikervrije Chocolate Chip Cookies gaan genieten als ik :-). Enjoy!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.