Recepten Hoofdgerechten Thais

Met dit simpele recept zet je zo een heerlijke Thaise maaltijd op tafel. Je kunt de biefstukreepjes al van tevoren marineren. Zo hoef je deze alleen nog maar samen met de groenten te bakken, en de noedels te koken. Ideaal voor op een doordeweekse avond!

Cookinglife Foodies
Thaise biefstukreepjes

Recept

Thaise biefstukreepjes

met wokgroenten en noedels

Gang Hoofdgerecht
Keuken
Porties 3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Hakmolen
  • Wok
  • Pan

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 1 paksoi
  • 1 kleine broccoli
  • 150 g taugé
  • 75 g shii-take
  • 75 g oesterzwammen
  • 1/2 rode peper
  • handje verse koriander
  • 3 el sojasaus
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • wokolie
  • 1 teen knoflook
  • halve verpakking chow mein noedels
  • 1/2 limoen
  • Voor de marinade
  • 2 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 el sambal oelek
  • 1 citroen
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sojasaus

Hoe maak je de Thaise biefstukreepjes met wokgroenten en noedels?

  1. Allereerst maken we de marinade voor de biefstuk. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd ook de wortelaanzet eraf. Snijd nu in een paar grove stukken. Schil de gember en pel de knoflook, en doe dit samen met het citroengras in de hakmolen. Goed laten draaien tot er een puree ontstaat. Nu gaan de rasp van de citroen, sambal en suiker erbij. Tot slot voeg je de sesamolie, sojasaus en 2 el citroensap toe en laat je de hakmolen nog even kort draaien.
  2. Snijd de biefstuk in repen en leg ze minimaal een halfuur in de marinade. Als je langer dan een halfuur marineert kan je het in de koelkast zetten, maar zorg dat het er 30 minuten voor het bakken uit is. Snijd ondertussen alle groenten grof.
  3. Wanneer het vlees gemarineerd is bak je het kort in de wok (dat is lekker, dan is de binnenkant nog rosé). Schep het vlees uit de pan en leg het apart. Gebruik dezelfde pan en fruit hierin de knoflook aan. Nu gaat de broccoli in de pan en die roerbak je zo’n 4 minuten. Vervolgens gaan ook de paksoi, taugé en paddenstoelen erbij.
  4. Meng in een kommetje de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en voeg dit toe aan de groenten in de wok. Roerbak alles nog even kort, en zorg dat de groenten lekker knapperig blijven (dus niet te lang bakken!). Ondertussen kook je de noedels volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd de rode peper in ringetjes en de limoen in partjes. Schep de groenten op de borden, leg de biefstuk er bovenop en maak af met wat verse rode peper, partjes limoen en koriander – die je afscheurt. Eet smakelijk!

Tip!

Dit gerecht is ook ideaal om restjes groente in te verwerken. Doe er voor de verandering eens wortel, paprika, prei of witte kool door!

Tip!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.