Waar havermout een paar jaar geleden nog een super stoffig imago had, is het de afgelopen tijd ineens heel populair geworden als healthy food. Bijna twee jaar terug plaatste ik al de eerste receptjes van overnight oats, havermout met plantaardige melk en superfoods die je een nachtje in de koelkast laat staan. De volgende ochtend is het een heerlijk ontbijtje, heel voedzaam en vullend. Maar wel koud, en dat is in de winter niet altijd even lekker. Daarom deel ik nu dit recept voor een tropisch havermout ontbijt met mango, kokos en bananenchips, wat dus wél lekker warm is.
Recept
Met havermout heb je een voedzaam en vullend begin van de dag. Door het toevoegen fruit en overige tropische lekkernijen heb je een lekker begin van de dag!
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 persoon |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 5 min |
Totaal | 10 min |
Een doordeweeks ontbijtje moet voor mij ‘s ochtends niet al te veel werk zijn. Ik moet al vrij vroeg op en dan heb ik geen zin om een half uur in de keuken te moeten staan voor ik kan eten. Vorige week bracht de postbode een grote houten kist, vol met havermout en allemaal schattige glazen potjes met toppings. Ik ging de uitdaging aan om twee lekkere en makkelijke recepten te maken met havermout.
Die uitdaing is voor mij niet echt moeilijk, omdat havermout nu eenmaal mijn favoriete snelle ontbijt is! Ideaal voor als je snel en vooral gezond wilt ontbijten en super makkelijk om mee te varieren. Volgende week plaats ik nog een lekker receptje met havermout, om je nóg meer inspiratie te geven zodat je kunt afwisselen.