Hoofdgerechten Recepten Vegetarisch

Een ovenschotel maken die én lekker comfort food is, maar ook je dagelijkse portie groenten bevat? Deze vegetarische gnocchi ovenschotel is een enorm lekker gerecht. Lekker warm uit de oven, bomvol smaak en ook nog met genoeg groenten. Kook je voor jezelf? Dan heb je twee avonden lang geluk ;-)! Even opwarmen en de volgende dag is deze ovenschotel net zo lekker.

Cookinglife Foodies
Vegetarische gnocchi ovenschotel

Recept

Vegetarische gnocchi ovenschotel

Deze ovenschotel is heerlijk comfortfood maar wél bomvol groenten. Varieer zelf met de groenten en genieten maar!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Oventijd 20 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 bol mozzarella
  • 2 theelepels italiaanse kruiden naar smaak
  • snuf peper en zout naar smaak

Hoe maak je een vegetarische gnocchi ovenschotel?

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Bak de gnocchi met wat olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Schep regelmatig door.
  3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes in kwartjes.
  4. Als de gnocchi een beetje kleur heeft, voeg je de gesnipperde ui toe. Voeg na een paar minuten de courgette blokjes toe en bak zo’n 5 minuten mee. Nu voeg je de tomatenblokjes toe en laat je dit pruttelen.
  5. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  6. Doe de gnocchi in een ovenschaal en beleg met plakjes mozzarella. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Hoewel gnocchi voornamelijk gemaakt is van aardappel, wordt er vaak tarwebloem aan toegevoegd. De standaard versie in de supermarkt is dus niet glutenvrij. Er is ook glutenvrije gnocchi te koop, die vind je bij de dieetproducten of in de biowinkel.

Ook met dit recept kun je natuurlijk volop variëren met verschillende soorten groenten. Geen fan van courgette? Gebruik dan paprika of aubergine. Of voeg voor de variatie eens een beetje pesto toe en wat parmezaan. Je kunt de gnocchi ook vervangen voor ravioli of tortellini. Dit moet je dan vooraf wel eerst even koken.