Recepten Vegetarisch Hoofdgerechten Pizza's

Ben je net zo gek op de Italiaanse keuken als ik? De veelzijdigheid, rijke smaken. Ik kan er eindeloos van eten. Volgens mij is er bijna niets uit die keuken wat ik niet lekker vind. Je kunt ook heel makkelijk variëren met vegetarische recepten; de smaken zijn zo rijk! Vandaag laat ik je zien hoe je een vegetarische pizza met artisjok, mozzarella, rucola en paprika maakt. Bomvol smaak!

Cookinglife Foodies
Vegetarische pizza met artisjok, mozzarella, rucola en paprika

Recept

Vegetarische pizza met artisjok, mozzarella, rucola en paprika

Ben jij ook zo gek op de Italiaanse keuken? Je maakt deze pizza écht Italiaans door carciofi, oftewel artisjokharten, te gebruiken als topping.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems (maak bijvoorbeeld deze pizzabodem met havermout)
  • 100 gram passata di pomodoro
  • 1 bol mozzarella
  • 1 potje artisjokharten
  • 1 gele paprika
  • 2 handjes rucola
  • 50 gram geraspte kaas

Hoe maak je een vegetarische pizza met artisjok, mozzarella, rucola en paprika?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de pizzabodems
  3. Besmeer de bodem met passata.
  4. Snijd de mozzarella in plakken en de paprika in reepjes.
  5. Beleg de pizza met mozzarella, paprika en artisjokharten. Garneer met geraspte kaas.
  6. Bak de pizza’s in 10 minuten mooi goudbruin. Snijd in punten en doe wat rucola over de pizza, enjoy!  

Je hebt maar een handvol ingredienten nodig en je bent zo klaar. Geloof me, dit is zoveel lekkerder dan een diepvriespizza! Wil je extra groenten toevoegen aan de pizza? Voeg dan spinazie toe aan de bodem. Door de pizza te bakken op een pizzasteen wordt de bodem lekker krokant.

Je maakt deze pizza écht Italiaans door carciofi, oftewel artisjokharten, te gebruiken als topping. Deze hoeven echt niet vers te zijn. Je kunt artisjokken gewoon in pot bij de supermarkt kopen. Deze zijn al gemarineerd in olijfolie en daardoor lekker zacht. Je kunt ze dus zo uit het potje eten of in een salade verwerken, zonder ze nog te hoeven bakken of koken. Dat maakt ze ook zo lekker op deze pizza!