Recepten Italiaans Bakken Diner Pizza

Zelf pizza maken is leuk en gezellig. Je kunt de pizza helemaal naar je eigen smaak beleggen en het is leuk om samen te doen, als gezin of met vrienden. Hoe leuk is het als je vooraf zelf vers pizzadeeg maakt?! Het is niet moeilijk en je voelt je snel een pizzabakker in je eigen keuken. 

Cookinglife Foodies
Vers pizzadeeg

Recept

Vers pizzadeeg

Vers pizzadeeg voor zelf gemaakte pizza thuis!

Gang Diner/ Lunch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd deeg 10 min
Kneden deeg 5 min
Rijstijd deeg 2 uur 0 min
Uitrollen tot pizza 5 min
Totaal 2 uur 20 min

Benodigdheden

  • Oven, pizza oven 
  • Beslagkom
  • Deegroller 
  • Theedoek
  • Weegschaal 

Ingrediënten

  • 350 gr. bloem
  • 260 ml lauw water 
  • 10 gr. verse gist of 5 gr. droge gist 
  • 2 tl vloeibare honing
  • 4 el olijfolie
  • Snuf zout

Hoe maak je vers pizzadeeg

  1. Roer de gist en de honing door het lauwe water en laat het 5 minuten rusten. Voeg daarna  3 eetlepel olijfolie toe.
  2. Meng de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin het gistmengselen en meng zo langzaam de bloem er doorheen. Schepje voor Schepje.
  3. Kneed het deeg 5 minuten op een met bloem bestrooid werkblad.
  4. Giet 1 eetlepel olijfolie in een kom en leg hierin de deegbol, draai hem door de hele kom zodat overal een beetje olijfolie zit. Leg hierover een keukenhanddoek en laat het 1,5 a 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
  5. Na het rijzen verdeel je de bol in twee porties en rol je hem uit op een met bloem bestrooid werkblad. Eerst met de deegroller en dan met je handen hem nog wat verder uit elkaar trekken en er een ronde vorm in brengen. 
  6. Gooi hem nog een omhoog als een echte pizzabakker als je durft! 
  7. Zorg dat de randen wat dikker zijn en beleg hem met de lekkerste ingredienten. 
  8. Bak de pizza op 250 graden in 10-13 minuten goudbruin.
  9. Tip: Gebruik een pizzasteen als je deze hebt of maak gebruik van een voorverwarmde ovenplaat.

Tips!

Je kunt vers pizzadeeg 2 dagen vooraf klaarmaken en in de koelkast bewaren. Of invriezen, zorg dan wel dat de bol tijdig ontdooit is in de koelkast om goed mee te kunnen werken.

Hoe heter de pizza oven is hoe krokanter de pizza's pas de baktijd aan op de temperatuur van de oven en de dikte van de pizza.

Het kneden is essensieel voor het rijsproces het kost wat kracht en tijd maar dan smaakt de pizza nog lekkerder;) 

 

 

Tips!

Relevante producten

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.