Hier in Nederland gebruiken we wel vaker de term slowcooker, maar het is wel een synoniem geworden. Als dit gebeurt heet dat merkverwatering, denk bijvoorbeeld aan dezelfde merkverwatering als bij: Tikkie, Frisbee, Chocomel en Luxaflex.

Wat een is een slowcooker?

Een slowcooker gaat voor jou aan de slag wanneer je er zelf niet bent, handig toch? Het is een elektrische pan die langzaam je eten klaarmaakt, perfect om eten extra mals te maken of om de smaak er beter in te laten trekken. Vergeet niet dat de ‘slow’ in slowcooker wel echt van toepassing is, gemiddeld gezien duurt het tot zes tot acht uur. Verwacht dus niet dat je een half uur later een maaltijd op tafel hebt staan. Wel is hij perfect om bijvoorbeeld in de ochtend bezig te gaan en dan verder op de dag andere dingen kunt doen, aan het eind van de dag heb je dan een heerlijk stoofpotje.

Wat een is een slowcooker?

Wat is een crockpot?

Crock-Pot is een merk die slowcookers maakt. Elke Crock-Pot is dus een slowcooker, maar niet elke slowcooker is een Crock-Pot! Tegenwoordig gebruiken we beide termen voor hetzelfde product, maar wel handig om te benoemen zodat je niet in de war raakt. Veel modellen van Crock-Pot hebben een handig digitaal scherm zodat je goed een overzicht kunt zien. Crock-Pot heeft naast slowcookers ook nog andere keukenapparatuur zoals een rijstkoker.

Wat is een crockpot?

Waarom kiezen voor een crockpot

Een Crock-Pot heeft heel veel voordelen en is een echte aanwinst voor de keuken. Bespaar tijd en moeite, je hoeft alleen het voor te bereiden en de slowcooker doet de rest voor je. Daarnaast worden zelfs de wat mindere stukken vlees heerlijk mals door deze bereiding en hij is ook nog eens zuinig. Er zijn slowcookers die op de laagste stand niet meer stroom gebruiken dan een gewone gloeilamp. Ook omdat de temperatuur niet te snel omhoog gaat behoud je goed de smaak en brand het vlees niet aan, bovendien blijven er ook meer vitaminen, mineralen en vloeistoffen in het gerecht.

Welke soorten crockpot zijn er?

De slowcookers van Crock-Pot zijn op te delen in twee soorten, als eerst heb je de slowcooker en als tweede heb je de multicooker. Een slowcooker heeft een functie en dat is het langzaam bereiden van een gerecht. Een multicooker heeft naast het langzaam bereiden van een gerecht ook een warmhoud functie, dit houdt het eten langdurig warm op dezelfde temperatuur. Bijna elke multicooker heeft ook startuitstel functie, dit is bedoeld zodat jij kan bepalen wanneer de pan begint met koken. Een slowcooker is over het algemeen groter en daardoor meer geschikt wanneer je voor een groter huishouden moet koken.

Bekijk alles