De veelzijdigheid van een hakmolen is enorm, je kunt er namelijk ontzettend veel verschillende technieken mee toepassen. Met een hakmolen kun je verschillende dingen hakken, zoals noten, kruiden of groenten.
Een hakmolen wordt nog wel eens verward met een blender, dit is niet helemaal terecht. Een blender heeft zijn messen anders staan en wordt doorgaans gebruikt voor vochtige substanties. Zoals voor het maken van een smoothie of milkshake. Een hakmolen wordt vooral gebruikt voor drogere en hardere ingrediënten zoals:
Noten
Groenten
Vlees
Kruiden
De hakmolen wordt het meeste gebruikt voor het hakken. In een handomdraai en zonder weerstand heb je allerlei groenten gesneden. De hakmolen is efficiënt en heeft een harde wortel binnen vijf seconden in mooie stukjes. De hakmolen heeft naast het snijden van groente nog meer mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld in een mum van tijd een heerlijk verse pesto. Een hakmolen maakt snel 'gehakt' van het basilicum met de knoflook, nootjes en parmezaan. Heb je een echte krachtpatser, dan kun je er zelfs ijs mee vermalen. Heerlijk om zomerse cocktails mee maken zoals een lekkere mojito!