Oh wat ben ik blij: deze suikervrije en tarwevrije bastogne koeken van rijstmeel bevatten geen geraffineerde suikers en zijn echt zo lekker! Het was een grote verrassing dat ze zo lekker smaakten, want eigenlijk deed ik maar wat ingrediënten bij elkaar. Ook de smaak was een complete verrassing.
Recept
Eenmaal afgekoeld zijn de zelfgemaakte bastogne koeken lekker knapperig en je geloof het echt niet, maar ze hebben verrassend veel weg van originele Bastogne koeken.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 8 stuks |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 25 min |
Toen ze uit de oven kwamen was ik heel even bang dat het een soort mislukte eierkoeken waren, want het waren flinke koeken geworden en daarnaast nogal zacht. Maar zodra ze afgekoeld zijn, zijn ze lekker knapperig en je geloof het echt niet, maar ze hebben verrassend veel weg van Bastogne koeken. Nu wil ik natuurlijk geen reclame maken, zeker niet voor zo’n supermarkt koek bomvol slechte suikers enz, maar Bastogne koeken waren vroeger toch wel een beetje mijn favoriet.
Maar het is dus echt zo dat deze koeken er, qua smaak dan, op lijken! En aangezien deze koekjes tarwevrij zijn en ook nog eens geen geraffineerde suikers bevatten, ben ik daar super blij mee. En ik hoop natuurlijk jullie ook! Hier thuis gingen ze als warme broodjes over de toonbank, want ze hebben de dag niet overleefd. Ik geef eerlijk toe dat ik daar mede schuldig aan was. Maar helaas kan ik jullie dus niet vertellen hoe de koekjes een dag later, of zelfs twee dagen later smaken. Maar ik denk eerlijk gezegd dat ze bij jullie ook de twee dagen niet gaan halen. Eet smakelijk!