Toen ik in oktober op Curacao was, volgde ik een kookworkshop bij Helmi Smeulders, oftewel ‘Carribean Spice Girl‘. Samen maakten we onder andere ceviche van lionfish, polentafrietjes, pika en een carribean cole slaw en alles smaakte even lekker. Ik kreeg haar boek ‘Modern Carribean Flavors’ mee, wat echt een pracht van een kookboek is. Vol met heerlijke recepten, en dit is één van haar grote successen. Ik paste het recept iets aan, zodat er meer groenten in zitten en het een echte avondmaaltijd is, maar de inspiratie voor deze zoete aardappelsalade met feta en kikkererwten komt absoluut van Helmi.
Recept
Een heerlijk recept geinspireerd op de Caribische keuken. Je staat niet al te lang in de keuken, het vult enorm en het is écht lekker. Ideaal!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Caribisch |
Porties | 3-4 personen |
Bereidingstijd | 40 min |
---|---|
Totaal | 40 min |
Het leuke van dit recept is dat je er lekker mee kunt varieren. Zo kun je ook pompoen gebruiken, of bijvoorbeeld 500 gram zoete aardappel en 500 gram pompoen. Vervang de kikkererwten door linzen (deze hoeven niet in de oven) als je deze avondmaaltijd wat sneller op tafel wilt zetten. Houd je meer van een geroosterde smaak? Meng dan de aardappel en kikkererwten door elkaar op dezelfde wijze als in stap 1 van het recept en verdeel over een bakplaat. Het geheel kan dan 40 minuten in de oven.
Sinds ik terug ben uit Curacao, heeft deze zoete aardappelsalade hier al zeker 4 keer op tafel gestaan. Dat is bijna elke week wel geweest en dat komt omdat het zo lekker makkelijk is en toch gezond. Je staat niet al te lang in de keuken, het vult enorm en het is écht lekker. Ideaal!