Recepten
Vegetarisch
Hoofgerechten
Glutenvrij
Recept
Zoete aardappelsalade met feta en kikkererwten
Deze zoete aardappelsalade met feta en kikkererwten is geïnspireerd op de Caribische keuken en zit vol smaak. De combinatie van geroosterde kikkererwten, zoete aardappelen, en een frisse dressing van mayo, mosterd en citroen zorgt voor een heerlijk en voedzaam gerecht. Perfect als vullende maaltijd of als bijgerecht, en je kunt er makkelijk mee variëren door bijvoorbeeld pompoen of linzen toe te voegen!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Caribisch |
Porties | 3-4 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 40 min |
---|---|
Totaal | 40 minuten |
Benodigdheden
- Slakom
- Bakpapier
- Snijplank
- Keukenmes
- Diepe borden
Ingrediënten
- 1 kilo zoete aardappelen
- 400 gram kikkererwten
- ongeveer 3 eetlepels mayonnaise
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 teen knoflook
- 3 lente-ui
- 2 augurken
- 1 rode ui
- sap van halve citroen
- zout en peper
- 100 gram feta