Recepten Bakken

Hoe lekker zien deze aardbei muffins eruit? Ze smaken net zo fruitig als ze eruit zien en ik vind ze perfect passen bij de zomer. Een soort speciale zomer muffin, want midden in de winter zou ik vast weer trek hebben in een lekkere chocolade kaneel muffin. Maar deze Glutenvrije Aardbei Muffins met Kokosmeel zijn nu juist geweldig; fris, zomers en ook nog gezond.

Cookinglife Foodies
 Aardbei muffins met kokosmeel

Recept

Aardbei muffins met kokosmeel

Hoe lekker zien deze aardbei muffins eruit? Ze smaken net zo fruitig als ze eruit zien en ik vind ze perfect passen bij de zomer.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 6 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 50 gram kokosmeel
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel arrowroot (of maizena)
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 125 gram verse aardbeien
  • 4 eieren
  • snufje zout

Hoe maak je aardbei muffins met kokosmeel?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom.
  3. Smelt de kokosolie en klop in een andere kom de eieren op. Doe de kokosolie en de eieren bij de droge ingredienten, samen met het vanille extract en meng even goed door, met bijvoorbeeld een handmixer.
  4. Schep als laatste de aardbeitjes door het beslag en verdeel het mengsel over de vormpjes. Het beslag rijst niet zoveel, dus je vormpjes mogen best vol zitten als je grote muffins wilt.
  5. Bak ongeveer 20-25 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen voor je ze opsmikkelt. Geniet ervan!

Kokosmeel is namelijk koolhydraat arm en geeft, in tegenstelling tot veel andere glutenvrije meelsoorten, een mooie structuur aan je baksels. De kokosmeel die ik in dit recept gebruik is te vinden in verschillende natuurwinkels door heel Nederland. De prijs van dit kokosmeel viel me alles mee: 4,50 voor een pak van 500gram. Dat is minder dan wat ik normaal in de winkel voor een pak amandelmeel betaalde. Daarnaast vind ik het een prettig idee dat alle producten van de Nieuwe Band biologisch zijn.

Al een tijdje wilde ik graag iets met kokosmeel bakken dus ik ben blij met dit allereerste ‘experimentje’. Deze aardbei muffins zijn in ieder geval erg lekker en goed gelukt, dus kokosmeel ga ik zeker vaker gebruiken. Zo heb ik er afgelopen week ook Suikervrij Bananenbrood mee gebakken, wat binnenkort ook op de blog zal komen te staan (yummy!).

Mocht je een zoetekauw zijn, dan kun je misschien wat extra kokosbloesemsuiker of agavesiroop toevoegen en sowieso lekker veel aardbeitjes. Aardbeitjes bevatten natuurlijke fruitsuikers, dus dat is een verantwoorde en gezonde manier van zoeten.

Kokosmeel kun je ook gebruiken voor wat hartigere dingen zoals crackers, of in je taartbodem. Uiteraard ga ik er nog meer mee experimenteren, dus je kunt ook op meer receptjes van mij wachten