Recepten Dranken

Zelf drink ik eigenlijk al jaren zo min mogelijk melk. Niet omdat ik perse altijd vegan eet, maar ik houd gewoon niet van koemelk. Omdat ik wel dol ben op papjes als ontbijt (hebben jullie vast al gemerkt), ben ik sojamelk gaan drinken. Nu hoorde ik dat ook aan de sojamelk en amandelmelk die je in de winkel kunt kopen van alles is toegevoegd, dus het leek me een goed idee eens op zoek te gaan naar een alternatief, zelfgemaakte amandelmelk.

Cookinglife Foodies
Amandelmelk

Recept

Amandelmelk

Een heerlijk alternatief op dierlijke melkproducten. Je hebt maar vier ingrediënten nodig.

Gang Dranken
Keuken Nederlands
Porties Halve liter amandelmelk

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 100gr witte amandelen
  • 400 ml water
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1 theelepel vanilleextract

Hoe maak je amandelmelk?

  1. Leg de amandelen de avond van te voren in een afgedekt kommetje in de week. Zorg dat de amandelen goed onder water staan.
  2. De volgende ochtend giet je de amandelen af en doet ze in de blender. Voeg dan het water doe, de siroop en het vanille extract. Laat de blender vervolgens 1 a 2 minuten op volle toeren draaien tot alle noten goed vermalen zijn.
  3. Klaar is je zelfgemaakte amandelmelk: gezond en een stuk minder duur dan in de winkel.

Wat bleek inderdaad? Aan amandelmelk uit de supermarkt is van alles toegevoegd en dan heb ik het voornamelijk over suikers en andere onnatuurlijke zoetstoffen. Maar was het nou echt zo moeilijk om zelf amandelmelk te maken? Nee dus! Welgeteld 4 ingrediënten zijn er nodig, onder andere water, om een heerlijk smakende, super gezonde melk vervanger te maken! Pure blijheid. En uiteraard wil ik deze melkvervanger heel graag met jullie delen!

Niet onbelangrijk: Als de amandelmelk gekoeld bewaart, blijft ‘ie zeker 4 dagen goed!

Het is aan te raden om de amandelmelk nog wel even te zeven. Het beste kun je hiervoor een kaas(zeef)doek gebruiken. Heb je dat niet en wil je het eerst een keer proberen? Met een fijne zeef lukt het ook wel. Druk dan wel de amandelprut (hihi) heel goed aan om al het vocht eruit te krijgen, je zult dan wel iets minder dan een halve liter overhouden aan dit receptje.

 

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.