Zelf drink ik eigenlijk al jaren zo min mogelijk melk. Niet omdat ik perse altijd vegan eet, maar ik houd gewoon niet van koemelk. Omdat ik wel dol ben op papjes als ontbijt (hebben jullie vast al gemerkt), ben ik sojamelk gaan drinken. Nu hoorde ik dat ook aan de sojamelk en amandelmelk die je in de winkel kunt kopen van alles is toegevoegd, dus het leek me een goed idee eens op zoek te gaan naar een alternatief, zelfgemaakte amandelmelk.
Recept
Een heerlijk alternatief op dierlijke melkproducten. Je hebt maar vier ingrediënten nodig.
Gang | Dranken |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Halve liter amandelmelk |
Bereidingstijd | 5 min |
---|---|
Totaal | 5 min |
Wat bleek inderdaad? Aan amandelmelk uit de supermarkt is van alles toegevoegd en dan heb ik het voornamelijk over suikers en andere onnatuurlijke zoetstoffen. Maar was het nou echt zo moeilijk om zelf amandelmelk te maken? Nee dus! Welgeteld 4 ingrediënten zijn er nodig, onder andere water, om een heerlijk smakende, super gezonde melk vervanger te maken! Pure blijheid. En uiteraard wil ik deze melkvervanger heel graag met jullie delen!
Niet onbelangrijk: Als de amandelmelk gekoeld bewaart, blijft ‘ie zeker 4 dagen goed!
Het is aan te raden om de amandelmelk nog wel even te zeven. Het beste kun je hiervoor een kaas(zeef)doek gebruiken. Heb je dat niet en wil je het eerst een keer proberen? Met een fijne zeef lukt het ook wel. Druk dan wel de amandelprut (hihi) heel goed aan om al het vocht eruit te krijgen, je zult dan wel iets minder dan een halve liter overhouden aan dit receptje.