Recepten Ontbijt Valentijnsdag Amerikaans Suikervrij

Wel eens van American Pancakes gehoord? Lekker dik, luchtig en normaal ook vooral niet zo gezond. Maar met dit recept maak je in een handomdraai de lekkerste Suikervrije en Tarwevrije American Pancakes! Ze zijn verrassend zoet, al bevatten ze slechts het zoet van één banaan. Wij maakte er een pancake tower van en aten ze als ontbijt; zalig!

Cookinglife Foodies
American pancakes

Recept

American pancakes

Deze pannenkoektoren is het bewijs dat gezond eten ook lekker is.

Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 7-10 pancakes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 100 gram speltmeel (volkoren)
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 100 ml amandelmelk (suikervrij)
  • halve theelepel baking soda
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je American pancakes?

  1. Doe het speltmeel in een mengkom, samen met de baking soda en bakpoeder.
  2. Meng hierdoor de geprakte banaan, amandelmelk, vanille extract en het ei. Even goed mixen met een garde.
  3. Schep met een juslepel het pannenkoekenmengsel in een pan (smelt daarin eerst wat kososolie of olijfolie). Voeg na een halve minuut nog een klein beetje mengsel toe op de pannenkoek, zodat de pannenkoekjes lekker dik worden.
  4. Laat de pannenkoek op laag vuur even bakken, tot er luchtbelletjes te zien zijn.
  5. Schep ze dan met een spatel om en bak ook aan de andere kant mooi goudbruin.
  6. Herhaal dit tot de mix op is en stapel de pancakes op een bord. Besprenkel met agavesiroop, honing of vers fruit. Enjoy!

Als je denkt dat je niet meer kunt genieten wanneer je gezond eet, denk je iets te kort door de bocht! En met deze pannenkoek toren is dat bewijs weer eens geleverd. Dit is echt een verwennerij en het ultieme ontbijt voor een luie zondagmorgen. 

We hebben de American Pancakes voor het serveren met wat agavesiroop besprenkeld, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik bijvoorbeeld ahornsiroop of honing, of juist lekker wat vers fruit als topping. Stukje banaan of verse bosbessen smaken er heerlijk bij!

 

Producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.