Wel eens van American Pancakes gehoord? Lekker dik, luchtig en normaal ook vooral niet zo gezond. Maar met dit recept maak je in een handomdraai de lekkerste Suikervrije en Tarwevrije American Pancakes! Ze zijn verrassend zoet, al bevatten ze slechts het zoet van één banaan. Ik maakte er een pancake tower van en at ze als ontbijt; zalig!
Recept
Deze pannenkoektoren is het bewijs dat gezond eten ook lekker is. Dit is echt een verwennerij en het ultieme ontbijt voor een luie zondagmorgen.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 7-10 pancakes |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Totaal | 15 min |
In mijn omgeving zeg ik altijd: als je denkt dat je niet meer kunt genieten wanneer je gezond eet, ben je gek! En met deze pannenkoek toren is dat bewijs weer eens geleverd. Dit is echt een verwennerij en het ultieme ontbijt voor een luie zondagmorgen. De pancakes zijn overigens niet glutenvrij, doordat ik speltmeel heb gebruikt. Wil je ze glutenvrij maken, vervang het speltmeel dan door kant-en-klaar glutenvrij bakmeel of een combinatie van rijstmeel en amandelmeel. Het kan zijn dat je dan iets meer amandelmelk moet toevoegen, maar maak het pannenkoeken mengsel niet te waterig.
Ik heb de American Pancakes voor het serveren met wat agavesiroop besprenkeld, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik bijvoorbeeld ahornsiroop of honing, of juist lekker wat vers fruit als topping. Stukje banaan of verse bosbessen smaken er heerlijk bij!
Let op: speltmeel is tarwevrij, maar niet glutenvrij. Je kunt het niet eten als je een glutenintoleratie hebt, wel binnen een tarwevrij dieet. Voor een glutenvrije versie gebruik je 50 gram amandelmeel en 50 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel.