Bijna elke Hollander is wel een appeltaart fan en ik ben dus ook zo’n echte Nederlander. Ik zeg niet dat ik nooit ongezond eet, want zo’n mega stuk appeltaart met dikke, vette slagroom gaat er makkelijk in bij mij. Nu ik eindelijk een toprecept voor glutenvrije appeltaart heb, deel ik dat natuurlijk graag met je!
Recept
Voor iedereen die gek is op appeltaart is dit een toprecept, voor alle anderen ook!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 10 punten |
Voorbereidingstijd | 30 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 1 uur 0 min |
Na heel lang zoeken, veel proberen én vreselijke mislukkelingen, is het eindelijk gelukt om een goede en overheerlijke appeltaart in elkaar te draaien. De vette slagroom laten we maar even achterwege en die heb je opzich ook helemaal niet nodig, want er zit meer dan genoeg smaak aan de appeltaart. Soms moet je keuzes maken en op het gebied van eten heb ik daar soms nog wel moeite mee. Je kunt in dit geval ook kokosslagroom gebruiken. Zet een blikje volle kokosmelk omgedraaid in de koelkast. De volgende ochtend draai je het blikje om, schep je het bovenste, dikke room van de kokosmelk af en klop je dit op. Hello gezonde slagroom!
Voor deze heerlijke glutenvrije appeltaart moet je eerst even de supermarkt bezoeken en de keuken induiken, maar het is je tijd en geld allemaal meer dan waard. Dus heel veel succes en ik ben heel benieuwd wie jij gaat verassen met deze taart . Of je snoept hem lekker helemaal zelf op ;-)