Recepten Bakken Vegan

Ik ben groot fan van deze suikervrije banaan kokos koekjes en van kokos in het algemeen. Door m’n overnight oats doe ik standaard een flinke schep gedroogde kokos en het liefst verwerk ik het ook in allerlei koekjes. Niet alleen is de smaak gewoon lekker, is dat natuurlijk persoonlijk, want ik ken ook wel mensen die er niet wild van zijn. Maar daarnaast bevat gedroogde kokos of kokosrasp ook veel vezels.

Cookinglife Foodies
Banaan kokos koekjes

Recept

Banaan kokos koekjes

De banaan zorgt ervoor dat het deeg lekker smeuïg wordt en geeft er natuurlijk ook veel smaak aan. Door de kokos zijn de koekjes rijk aan vezels.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 12 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 60 gram rijstmeel
  • 10 gram havermout
  • 10 gram amandelmeel
  • 5 gram lijnzaad
  • 25 gram kokosrasp
  • 1 banaan
  • 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 20 ml agavesiroop
  • beetje zout

Hoe maak je banaan kokos koekjes?

  1. Verwarm de oven op ongeveer 170 graden en zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier of een bakmat.
  2. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten bij elkaar. Dus rijstmeel, havermout, het amandelmeel, lijnzaad, kokosrasp, kaneel, bakpoeder en zout.
  3. Prak de banaan goed fijn en doe deze in een kom. Giet hier de agavesiroop en vanille extract bij en roer even goed door. Giet daarna de inhoud van de kom bij de droge ingrediënten.
  4. Meng het deeg even goed door met een lepel en daarna met je handen.
  5. Kies een leuk vormpje. Je kunt ook gewoon ronde balletjes maken ter grootte van een golf bal en deze met een vork platdrukken.
  6. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten aan een kant en draai ze daarna om. Daarna nog even 5 minuten bruin bakken aan de andere kant. Even laten afkoelen en klaar om op te eten!

Van kokos wordt mijn buik dus blij en ikzelf word weer heel erg blij van deze kokos-banaan koekjes. Ik maak ze met rijstmeel, havermout en amandelmeel, maar voor diegenen die geen amandelmeel in huis hebben, kun je het (vermoed ik) ook wel vervangen door extra havermout of rijstmeel.

Boter, kokosolie of olijfolie heb je niet nodig en hetzelfde geldt voor eieren, met name door de fijngeprakte banaan die door het mengsel gaat. Die banaan zorgt ervoor dat het deeg lekker smeuig wordt en geeft er natuurlijk ook veel smaak aan.

Ze zijn super makkelijk en snel te maken, omdat het deeg niet hoeft te rusten. Als ze net uit de oven komen zijn ze ontzettend knapperig en eigenlijk op zijn lekkerst. De dag erna zijn ze al wat zachter, nog steeds lekker natuurlijk, maar het knapperige gaat er dus vrij snel af. Ik raad je dus aan om ze niet te lang te bewaren.

Vezels zijn trouwens belangrijk voor een goede darmwerking en kunnen onder andere helpen bij een opgeblazen gevoel. Ook hebben ze een stabiliserend effect op cholesterol en zorgen ze voor een vol gevoel. Niks mis mee dus!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.