Ik ben groot fan van deze suikervrije banaan kokos koekjes en van kokos in het algemeen. Door m’n overnight oats doe ik standaard een flinke schep gedroogde kokos en het liefst verwerk ik het ook in allerlei koekjes. Niet alleen is de smaak gewoon lekker, is dat natuurlijk persoonlijk, want ik ken ook wel mensen die er niet wild van zijn. Maar daarnaast bevat gedroogde kokos of kokosrasp ook veel vezels.
Recept
De banaan zorgt ervoor dat het deeg lekker smeuïg wordt en geeft er natuurlijk ook veel smaak aan. Door de kokos zijn de koekjes rijk aan vezels.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 12 stuks |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 40 min |
Van kokos wordt mijn buik dus blij en ikzelf word weer heel erg blij van deze kokos-banaan koekjes. Ik maak ze met rijstmeel, havermout en amandelmeel, maar voor diegenen die geen amandelmeel in huis hebben, kun je het (vermoed ik) ook wel vervangen door extra havermout of rijstmeel.
Boter, kokosolie of olijfolie heb je niet nodig en hetzelfde geldt voor eieren, met name door de fijngeprakte banaan die door het mengsel gaat. Die banaan zorgt ervoor dat het deeg lekker smeuig wordt en geeft er natuurlijk ook veel smaak aan.
Ze zijn super makkelijk en snel te maken, omdat het deeg niet hoeft te rusten. Als ze net uit de oven komen zijn ze ontzettend knapperig en eigenlijk op zijn lekkerst. De dag erna zijn ze al wat zachter, nog steeds lekker natuurlijk, maar het knapperige gaat er dus vrij snel af. Ik raad je dus aan om ze niet te lang te bewaren.
Vezels zijn trouwens belangrijk voor een goede darmwerking en kunnen onder andere helpen bij een opgeblazen gevoel. Ook hebben ze een stabiliserend effect op cholesterol en zorgen ze voor een vol gevoel. Niks mis mee dus!