Recepten Bakken Glutenvrij

Zoals een collega van mij heel mooi omschreef, kun je met een beetje inlevingsvermogen en een goed receptenboek altijd de meest lekkere dingen bakken. Geinspireerd door haar recept voor banaanmuffins, ging ik aan de slag met een eigen variant en tadaaaa: glutenvrije banaanmuffins zonder geraffineerde suiker.

Cookinglife Foodies
Banaanmuffins

Recept

Banaanmuffins

Precies zoet genoeg en je kan ze gewoon fatsoenlijk uit het vormpje halen. Ik ben erg blij met dit recept. Hopelijk genieten jullie ook van deze glutenvrije banaanmuffins zonder geraffineerde suiker!

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties 10-12 muffins

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 grote (of 3 kleinere) rijpe bananen
  • 1 ei
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je banaanmuffins ?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe de volgende droge ingredienten in een grote kom: amandelmeel, boekweitmeel, kaneel, bakpoeder en baking soda.
  3. Prak de bananen.
  4. Smelt de kokosolie en meng hier het ei en de kokosbloesemsuiker doorheen.
  5. Giet dit mengsel bij het meel en voeg daar ook de geprakte bananen aan toe. Meng dit goed samen en voeg het vanille extra toe.
  6. Schep met een lepel het mengsee in muffin vormpjes en bak de muffins in 15-20 minuten mooi goudbruin in de oven.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit recept pas in twee keer maken gelukt is. De eerste keer bakte ik de muffins in de oven van mijn ouders en had heel handig de (zeer ingewikkelde) oven op de verkeerde stand gezet. Gevolg: na 5 minuten al een doordringende lucht van aangebrande muffins en bij het openen van de oven was de bovenkant van de muffins al behoorlijk donker. Uiteindelijk de oven lager gezet en de muffins eerder uit de oven gehaald. De smaak was goed, maar de muffins kwamen niet los van hun vormpjes en waren gewoon niet perfect.

Bij poging twee bakte ik de muffins in mijn eigen combi oventje en bleken ze perfect gelukt! Precies zoet genoeg en je kon ze gewoon volledig uit het vormpje halen. Met glutenvrije baksels vind ik dat al een prestatie op zich, dus ik ben erg blij met dit recept. Hopelijk jullie ook, geniet van deze glutenvrije banaanmuffins zonder geraffineerde suiker!