Recepten Vegan Suikervrij Nagerecht Tussendoortje

Op warme dagen vind ik niks lekkerder dan een ijsje, maar dan moet je die wel in je vriezer hebben liggen. Buiten de deur heb ik namelijk nog geen suikervrij ijs ontdekt, of ijs zonder melk, terwijl dat eigenlijk zo makkelijk is. Fruitijsjes vind je al op de site, maar deze bananen ijslolly met chocolade en noten, of met kokos, smaakt weer helemaal anders.

Cookinglife Foodies
Bananen ijslolly met chocolade en noten

Recept

Bananen ijslolly met chocolade en noten

Een super makkelijk recept!

Gang Nagerecht, tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties Voor 4 ijslolly's

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Vriestijd 1 uur 0 min
Totaal 1 uur 15 min

Benodigdheden

  • Lange prikkers zoals houten eetstokjes. Hiermee kun je ze makkelijk in een glas of beker zetten om de chocolade hard te laten worden.

Ingrediënten

  • 1 grote banaan
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 handjes amandelen
  • eventueel twee eetlepel kokos, als je een variant met kokos wilt maken

Hoe maak je bananen ijslolly's met chocolade en noten ?

  1. Snijd de banaan in 4 gelijke stukken en steek in elk stuk een stokje.
  2. Smelt de chocolade au bain maire (in een kom boven heet water) en doop daar de banaan in.
  3. Zet de bananen in een (vriezerbestendig) bakje of glas, zodat ze rechtop blijven staan. Zorg dat de bananen niet tegen elkaar aankomen. 
  4. Hak de noten zo fijn mogelijk en verdeel ze over een snijplank of bord. Rol dan voorzichtig de chocolade bananen door de stukjes nootjes en zorg dat er over de hele ijslolly nootjes zitten.
  5. Zet de lolly’s terug in het glas en zet ze in de vriezer. Laat een paar uur hard worden en haal ze een minuut of 5 voor serveren uit de vriezer om op temperatuur te komen. Geniet!