Heb jij de zoveelste thuiswerkdag afgerond en heb je zin om iets lekkers te bakken? Probeer dan eens mijn recept van bananenbrood met appel! Het mengsel is binnen 10 minuten gemaakt en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk wel in huis. Met een bananenbrood heb je de hele week een lekker tussendoortje klaar liggen. Niet alleen lekker, maar ook gezond!
Recept
Dit bananenbrood is een heerlijk gezond tussendoortje waar je eindeloos mee kan variëren!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 12 plakken |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Oventijd | 45 min |
Totaal | 1 uur 5 min |
Een bananenbrood is ideaal om volop mee te variëren. Bijna alles smaakt er wel lekker bij! Wissel bijvoorbeeld af met noten of rozijnen, of voeg wat extra kaneel toe. Of maak een variant met chocolade of cacao nibs. Het leuke is dat de basis hetzelfde blijft, maar de smaak toch net iets anders is.
Eet je glutenvrij? Gebruik dan bijvoorbeeld amandelmeel, glutenvrije havermout of boekweitmeel.
Voor een goed bananenbrood moeten de bananen lekker rijp zijn. En met rijp bedoel ik écht rijp, dus met liefst een paar flinke bruine plekken. Heb je nog een paar bananen in de schaal liggen die je eigenlijk wilt weggooien? Grote kans dat ze nog prima geschikt zijn om een bananenbrood mee te bakken. De rest van de ingredienten heb je vast nog wel in huis toch?
Bewaartip: Je kunt de plakken gemakkelijk invriezen en ’s ochtends meenemen naar je werk, of meegeven aan kids naar school.