Bananenbrood Bakken Tussendoor Nagerechten Ontbijt Lunch Brunch

Heb jij de zoveelste thuiswerkdag afgerond en heb je zin om iets lekkers te bakken? Probeer dan eens mijn recept van bananenbrood met appel! Het mengsel is binnen 10 minuten gemaakt en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk wel in huis. Met een bananenbrood heb je de hele week een lekker tussendoortje klaar liggen. Niet alleen lekker, maar ook gezond!

Cookinglife Foodies
Bananenbrood met appel

Recept

Bananenbrood met appel

Dit bananenbrood is een heerlijk gezond tussendoortje waar je eindeloos mee kan variëren!

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 12 plakken

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 45 min
Totaal 1 uur 5 min

Benodigdheden

  • cakevorm
  • bakpapier
  • Gebakschoteltjes voor het uitserveren

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 130 gram havermout
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 20 gram amandelen
  • 20 gram lijnzaad
  • 2 appels

Hoe maak je bananenbrood met appel?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de bananen uit de schil en snijd ze in plakjes. Mix de bananenplakjes samen met de havermout, eieren, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder, amandelen en lijnzaad met een keukenmachine of mixer tot een egaal mengsel. 
  3. Schil de appels en snijd er 1 in blokjes. Schep de appelblokjes met een spatel door het beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag in de vorm.
  4. Snijd de andere appel in dunne schijfjes en leg deze dakpansgewijs op het beslag in de cakevorm. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten goudbruin.
  5. Twijfel je of het bananenbrood gaar is? Prik er dan in met een satéprikker; als de prikker er schoon uitkomt, is het gaar!
  6. Eet smakelijk namens Cookinglife, het adres voor (gezonde snack) recepten en kookgerei

Een bananenbrood is ideaal om volop mee te variëren. Bijna alles smaakt er wel lekker bij! Wissel bijvoorbeeld af met noten of rozijnen, of voeg wat extra kaneel toe. Of maak een variant met chocolade of cacao nibs. Het leuke is dat de basis hetzelfde blijft, maar de smaak toch net iets anders is.

Eet je glutenvrij? Gebruik dan bijvoorbeeld amandelmeel, glutenvrije havermout of boekweitmeel. 

Voor een goed bananenbrood moeten de bananen lekker rijp zijn. En met rijp bedoel ik écht rijp, dus met liefst een paar flinke bruine plekken. Heb je nog een paar bananen in de schaal liggen die je eigenlijk wilt weggooien? Grote kans dat ze nog prima geschikt zijn om een bananenbrood mee te bakken. De rest van de ingredienten heb je vast nog wel in huis toch?

Bewaartip: Je kunt de plakken gemakkelijk invriezen en ’s ochtends meenemen naar je werk, of meegeven aan kids naar school.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.