Bananenbrood is geweldig. Het is zo klaar, vult enorm en het is makkelijk om te maken. Maar bovenal gewoon waanzinnig lekker. Van één plakje zit je propvol en geloof me: als je weet dat dit nog in je tas zit als tussendoortje om een uur of 3, dan ben je blij. Als je het invriestkun kun je lekker lang een plakje bananebrood meenemen naar je werk. Je begrijpt: ik ben groot van van bananenbrood. Op focusonfoodies.nl was al een bananenbrood recept te vinden, maar deze keer maakte ik glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten en die pecan noten zijn toch wel heuuullll lekker!
Recept
Halverwege de middag heb je vaak een dip, je lichaam heeft brandstof nodig. In plaats van het vol te proppen met suikers kun je dit bananenbrood maken. Je lichaam én jij zullen hier heel blij mee zijn!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 1 brood |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 50 min |
Totaal | 1 uur 5 min |
Als je geen glutenallergie hebt, kun je overigens ook alleen speltmeel gebruiken, dat is geen enkel probleem. Al vind ik wel dat amandelmeel altijd een lekkere nootachtige smaak geeft die goed combineert met banaan. Ben je een chocolade liefhebber? Doe er wat cacao nibs of cacao poeder doorheen. Houd je van rozijnen? Voeg deze toe.
Houd je meer van walnoten dan van pecan noten? Varieer er lekker op los met dit recept zou ik zeggen, want het is de basis voor een heerlijk bananenbrood. En heb je een variatie gevonden die iedereen zou moeten kennen? Deel jouw ultieme bananenbrood! Je collega's zullen je dankbaar zijn.