Recepten Lunch Tussendoor Bijgerecht Hoofdgerechten

Door de quinoa, avocado, walnoten en boerenkool zit deze salade bomvol superfoods! In boerenkool zitten veel antioxidanten en mineralen. Doordat het een groente van Nederlandse bodem is het ook nog eens goed voor het milieu. Alleen, sommige mensen houden niet zo erg van boerenkool, maar je kan er zo veel meer mee dan er uitsluitend een oud-Hollandse stamppot van maken!

Boerenkool past nu perfect bij het winterseizoen en dit recept laat zien wat je er nog meer mee kan. Door de citrusdressing is het een onwijs frisse salade geworden. Komt ie…

Cookinglife Foodies
Boerenkool quinoa salade

Recept

Boerenkool quinoa salade

met citrusdressing

Gang Lunch/Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Kommetjes
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Slakom
  • Slabestek

Ingrediënten

    Voor 1 grote maaltijdsalade
  • 100 gram boerenkool 
  • 60 gram quinoa 
  • ½ avocado 
  • 10 gram pijnboompitten 
  • 10 gram walnoten 
  • 100 gram zwarte bonen
  • Granaatappelpitjes
  •   Voor de citrusdressing
  • Sap van 1 citroen
  • Sap van 1 sinaasappel 
  • 1 el wittewijnazijn 
  • 1 tl dijonmosterd 
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Hoe maak je de boerenkoolsalade?

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe ingrediënten voor de dressing in een kom (wittewijnazijn, olijfolie, dijonmosterd, sap van de sinaasappel en citroen) en gebruik een vork om er een dressing van te maken.
  3. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan.
  4. Leg de (fijngesneden) rauwe boerenkool in een schaal.
  5. Roer de gekookte quinoa door de boerenkool.
  6. Sprenkel de helft van de dressing over de boerenkool en quinoa. Doe de avocado blokjes en zwarte bonen erbij en roer alles om.
  7. Strooi de granaatappelpitjes, walnoten en pijnboompitten over de salade en sprenkel (eventueel) de resterende dressing erover.

Tip!

Wil je er een volledige maaltijd van maken? Serveer bij de salade dan een stuk gebakken zalm of zuurdesembrood.

Tip!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.