Houdt afstand

Borrelen in coronatijd is toch anders dan dat je gewend bent. Het allerbelangrijkste is natuurlijk om voldoende afstand te houden en alle richtlijnen van het RIVM te volgen. Lekker in de buitenlucht borrelen zou het allerfijnst zijn, maar niet iedereen is gezegend met een (grote) tuin. Borrel je binnen? Zorg er dan voor dat de groep niet te groot is en iedereen “gezellig” uit elkaar kan zitten. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar een goede tip is om ook thuis een pompje desinfecterende handgel neer te zetten. Je gasten zullen dit ongetwijfeld waarderen!

Houdt afstand

Eigen borrelplateau

Een grote borrelplank ziet er vaak indrukwekkend en lekker bourgondisch uit.Toch is het wat meer “coronaproof” om iedereen zijn eigen mini borrelplateau geven. Helaas levert wat meer afwas op, maar je bent er wel van verzekerd dat niet iedereen met z’n handen van hetzelfde bord eet. Daarbij is het echt wel mogelijk om een klein plankje mooi op te maken. Laat je creativiteit los! Het heeft ook wel wat, je eigen borrelplankje. Je hoeft in elk geval niet bang te zijn dat iemand anders alle hapjes al heeft opgegeten voordat jij goed en wel wil beginnen aan je blokje kaas.

Eigen borrelplateau

Wijnen

Een goede borrel kan eigenlijk niet zonder een goed glas wijn? Kies je wijn daarom zorgvuldig uit. En omdat over smaak niet te twisten valt is het slim om meer dan één optie te hebben voor je gasten. Geef ze bijvoorbeeld de keuze tussen twee verschillende stijlen witte wijn, één of twee rode wijnen en een rosé. Wit wordt doorgaans vaker gedronken, zeker in de zomer. Het is dus nooit verkeerd om daar genoeg van op voorraad te hebben. Net als bijpassende wijnglazen. In de avond verschuiven we meestal naar rood. Een mooie, krachtige Amarone wijn is bijvoorbeeld een prachtige wijn om na een borrel te serveren bij het diner. Maar rondom de vuurkorf is een goed glas wijn ook zeker niet verkeerd. 

Wijnen

Wanneer ga jij borrelen?

Je weet nu wat je in huis moet halen om verantwoord een geslaagde borrel te houden met je vrienden. Er staat je dus niets in de weg om de eerstvolgende borrel te organiseren voor jou en je vrienden.

Blogs Eten & Drinken Tips