Recepten Nagerecht glutenvrij Vegan

Laatst was mijn zwager jarig en had mijn zus speciaal voor mij een chocolade taart gemaakt zonder suiker, gluten en koemelk. Super lief! Helaas was ik geveld door griep, maar vriendlief ging wel en nam een stukje chocoladetaart voor mij mee terug. Heerlijk! Ik belde mijn zus voor het recept, maar dat had ze niet bij de hand. Ze vertelde dat ze de chocolademousse had gemaakt met banaan en avocado en dat was voor mij genoeg om dan maar met een eigen receptje aan de slag te gaan. Met een paar kleine aanpassingen was ‘ie klaar, voila: chocolademousse met avocado en banaan, die ook nog suikervrij en zuivelvrij is.

Cookinglife Foodies
Chocolademousse

Recept

Chocolademousse

In 5 minuten te bereiden!

Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties Voor 2 porties

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Opstijftijd 30 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels rauw cacao poeder
  • 1 eetlepel plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 grote medjoul dadels, zonder pit
  • handvol verse frambozen of bramen
  • kokosrasp
  • optioneel: 1 theelepel honing of agavesiroop

Hoe maak je chocolademousse?

  1. Doe de banaan, de avocado, cacao poeder, melk, kneel, medjoul dadels en eventueel de honing in een foodprocessor. Laat een paar minuten draaien tot dit een egaal mengsel wordt. Proef en voeg naar smaak nog zoet (dadel / honing) toe.
  2. Schep het mengsel in kleine bakjes en laat dit in ongeveer een halfuurtje tot een uur koud worden in de koelkast. Garneer dan met wat verse frambozen of bosbessen en kokosrasp. Eet smakelijk!

Om eerlijk te zijn nam ik de eerste hap met een beetje lange tanden, omdat het feit dat je een chocolademousse maakt van avocado mij gewoon een beetje tegenstond. Nergens voor nodig! Vooral ook niet zeggen tegen mensen aan tafel trouwens, want ik beloof je dat ze dat echt niet door zullen hebben!

Ziet dit er niet heerlijk uit? Het is in 5 minuten gemaakt, want het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten in een keukenmachine gooien en die verder het werk te laten doen. Dan nog even in de koelkast en er staat een heerlijk en gezond toetje (of gewoon verwennerij midden op de dag) op je te wachten.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.