Recepten Tussendoortje Koeken Bakken Glutenvrij

Houd je van gezonde tussendoortjes? Dan is dit weer een fijn recept om mee af te wisselen. Deze chocoladerepen met noten zijn namelijk totaal niet moeilijk om te maken, gezond en érg lekker. Je kunt ze gemakkelijk meenemen en door de vezels uit de havervlokken heb je lang een verzadigd gevoel.

Cookinglife Foodies
Chocoladerepen met noten

Recept

Chocoladerepen met noten

Houd je van gezonde tussendoortjes? Dan is dit weer een fijn recept om mee af te wisselen. Je kunt ze gemakkelijk meenemen en door de vezels uit de havervlokken heb je lang een verzadigd gevoel.

Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 5 á 6 repen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 100 ml lijnzaaddrink
  • 70 gram havervlokken
  • 30 gram gemengde noten (ongezouten)
  • 1 eetlepel agavesiroop (of honing)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 100 gram pure chocolade

Hoe maak je chocoladerepen met noten?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verwarm de lijnzaaddrink in een pannetje (laat het niet koken!) en voeg de agavesiroop toe. Meng goed door.
  3. Hak de noten grof en voeg toe aan de havervlokken. Voeg ook de kaneel toe.
  4. Meng dan de lijnzaaddrink met de havervlokken. Laat even 10 minuten staan zodat de havervlokken het vocht kunnen opnemen.
  5. Voeg het ei toe en meng goed door.
  6. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Bak in 20-25 minuten goudbruin en laat goed afkoelen.
  7. Smelt de chocolade en verdeel over de haverrepen. Zet in de koelkast tot de chocolade hard wordt. Snijd er dan repen van.
  8. Je kunt de repen ongeveer 4-5 dagen bewaren.

Ik gebruik voor dit recept lijnzaaddrink. Deze vegan drink is plantaardig (dus lactosevrij) en gezoet met stevia en smaakt een beetje naar karamel. Ik gebruik het graag in mijn koffie (het schuimt zelfs een beetje als je het opklopt) of voor pannenkoekjes en in andere recepten. Lijnzaaddrink kun je tegenwoordige gewoon kopen in de grotere supermarkten. Het bevat lijnzaadolie, wat vol zit met omega 3 en super goed voor je is! 

Let op: gebruik gecertificeerde glutenvrije havervlokken voor een glutenvrije reep. Je kunt eventueel ook een mueslimix met noten of gedroogd fruit gebruiken in plaats van havervlokken. Als de mueslimix al noten bevat, hoef je die niet nog extra toe te voegen. Je kunt ook nog extra (gebroken) lijnzaad toevoegen, voor nóg meer vezels in je gezonde repen.