Recepten Bakken Taarten

Als je op zoek bent naar een suikervrije chocoladetaart die je in een handomdraai maakt, is dit je recept. Het is een perfect taart voor feestjes of verjaardagen, omdat het heel gemakkelijk te maken is en je ‘m in de koelkast goed kunt bewaren. Daarnaast; wie is er nu niet gek op chocolade taart?

Cookinglife Foodies
Chocoladetaart met frambozen

Recept

Chocoladetaart met frambozen

Als je op zoek bent naar een suikervrije chocoladetaart die je in een handomdraai maakt, is dit je recept. Het is een perfect taart voor feestjes of verjaardagen, omdat het heel gemakkelijk te maken is en je ‘m in de koelkast goed kunt bewaren.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 8-10 punten

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totaal 55 min

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram boter (of vervang voor kokosolie)
  • 60 gram suikervervanger
  • 50 gram frambozen
  • 3 eieren
  • 50 gram cacao
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel

Hoe maak je een chocoladetaart met frambozen?

  1. Vet een springvorm van 18cm in met wat boter of kokosolie.
  2. Mix alle ingredienten in een keukenmachine samen, tot het een egaal mengsel is. Één tot twee minuutjes is voldoende.
  3. Lepel het mengsel in de springvorm en bak 45 minuten in de oven. Garneer eventueel met wat chocolade frosting en verse frambozen.

Voor dit recept gebruik ik glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Dat is in veel natuurwinkels te krijgen. Heb je geen zelfrijzend bakmeel in huis? Je kunt ook een standaard glutenvrij meel gebruiken en dan twee theelepels bakpoeder toevoegen. Je kunt deze suikervrije chocoladetaart op een paar manieren nóg lekkerder maken. Zo kun je bijvoorbeeld een chocolade frosting maken, door wat pure chocolade met kokosmelk te smelten en over de taart te verdelen. Wil je een suikervrije frosting? Meng dan wat suikervrevangende poedersuiker met (plantaardige) yoghurt en wat cacaopoeder. Super lekker!

Mag je geen frambozen? Geen probleem, deze kun je ook vervangen (door bijvoorbeeld aardbeien) of weglaten. De suikervervanger van Steviala die ik gebruik, is een fijn product om in huis te hebben als je veel bakt. Het heeft dezelfde structuur als kristalsuiker en daardoor heel fijn om te gebruiken in bakrecepten, zoals deze chocoladetaart.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.