Bakken Tussendoor Recepten Amerikaans

Na een lange of drukke week verlang ik er in het weekend vaak naar om heerlijk te bakken. En koekjes zijn dan wel echt mijn favoriet! De chocolate chip cookies uit dit recept zijn zacht aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant. Ze zijn zo lekker, het is erg lastig om er van af te blijven. Met dit recept maak je in een handomdraai heerlijke chocolate chip cookies!

Cookinglife Foodies
Chocolate chip cookies

Recept

Chocolate chip cookies

Met dit makkelijke én snelle recept heb je in een handomdraai heerlijke chocolate chip cookies! Ze zijn zacht van de binnenkant en knapperig aan de binnenkant. Hmm!

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 12 koekjes

Bereidingstijd

Voorbereiding 15 min
Oven 12 min
Totaal 27 min

Benodigdheden

  • Ovenschaal met bakpapier of siliconen bakmat
  • Grote beslagkom
  • Mixer

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram suiker
  • 1 ei
  • 325 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram melkchocolade naar keuze
  • 200 gram witte chocolade naar keuze

Hoe maak je chocolate chip cookies

  1. Doe de boter in een beslagkom en mix het met een mixer één minuut totdat de boter zacht is. Voeg daarna de suiker toe en mix het enkele minuten tot een glad geheel.
  2. Voeg vervolgens het ei toe en mix nog een paar minuten. Zeef daarna het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje door het deeg heen. Mix dit samen totdat een deegachtige structuur krijgt. Als het iets te droog is, kun je er een klein beetje melk aan toevoegen. Bij mij is het deeg vaak nog vochtig genoeg.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voorzie een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  4. Daarna is het tijd om te kneden! Breek de chocoladerepen in stukjes en kneed met je handen de stukjes door het deeg heen zodat de stukjes goed verdeeld zijn over het deeg.
  5. Maak van het deeg rondjes en leg ze op de bakplaat. Ik maak de koekjes altijd lekker groot, vaak zijn de deegrondjes net zo groot als mijn handpalm. Let erop dat je ze niet te dicht bij elkaar legt, anders smelten ze in de oven samen tot één grote koek! Ik bak de koekjes daarom vaak in meerdere ronden in de oven.
  6. Doe de koekjes 10 tot 12 minuten in de oven. Ze zijn klaar als de randjes licht- tot goudbruin geworden zijn. In het midden lijken de koekjes dan nog wat ongaar, maar ze garen nog na buiten de oven. En zo blijft de chocolade lekker smeuïg!

Ik vind deze chocolate chip cookies maken naast heel erg leuk, ook heel rustgevend. Vooral omdat je op een gegeven moment in het recept met je handen lekker kan gaan kneden! Zo bepaal je helemaal zelf hoe groot je de koekjes maakt, en dus ook veel je er maakt. Ik weet dat veel mensen liever het kneden met je handen overslaan, omdat het al snel een smeerboel wordt. Maar ik vind het zelf heel leuk om op die manier deze chocolate chip cookies te maken!

Ik vind bakken dus echt heerlijk om te doen, maar ik heb in mijn vrije tijd nooit heel veel zin om iets heel ingewikkelds te maken. Dit chocolate chip cookies recept is erg makkelijk en gebaseerd op het recept van Youtuber Tanya Burr. Ik heb het wel hier en daar aangepast naar mijn voorkeuren. In dit makkelijke recept zijn er maar een paar ingrediënten nodig, en ook het mixen en kneden duurt niet heel lang. Hoewel dit chocolate chip cookies recept dus makkelijk en snel is, is het er echt niet minder lekker om!