Recepten Bakken Dieet

Gezond eten is belangrijk, maar jezelf wat lekkers gunnen natuurlijk ook. Dit recept voor Havermout Chocolate Chip Koekjes is genieten tot de macht 10 en dat terwijl er geen suiker, boter of bloem aan is toegevoegd. De koekjes zijn van binnen lekker smeuïg en de smaak van banaan, kaneel en chocolade maakt het helemaal af.

Cookinglife Foodies
Chocolate chip cookies met havermout

Recept

Chocolate chip cookies met havermout

Chocolate chip cookies, need i say more?

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties ca 8 koekjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 16 min
Totaal 26 min

Ingrediënten

  • 50gr pure chocolade >75%
  • 1 banaan
  • 1 tl vanille extract
  • 37gr kokosolie
  • 100gr havermout
  • 30gr amandelmeel
  • 25gr kokosschaafsel
  • 1 tl kaneel
  • één snuf zout
  • 1/2 tl bakpoeder

Hoe maak je chocolate chip cookies met havermout?

  1. Verwarm de oven voor op 180graden
  2. Brokkel de chocolade fijn met een vijzel of mes
  3. Prak de bananen in een kom en doe daar de volgende ingredienten bij: vanille, kokosvet, havervlokken, amandelmeel, kokos, zout, kaneel en bakpoeder. Voeg als laatste de chocolade toe.
  4. Kneed het geheel met je handen goed door.
  5. Maak met een theelepel hoopjes deeg op het bakpapier en druk deze een beetje plat.
  6. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, draai de koekjes om en bak nog 4 minuutjes aan de andere kant. Laat ze afkoelen.

Need I say more? Omnomnom.