Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Coravin

Alle categorieën:

Nieuwste producten:

39 producten:

Coravin

Coravin is een Amerikaans merk dat in 2011 werd opgericht. Het merk heeft voor een revolutionaire verandering gezorgd in de wijnwereld met de Coravin wijnsystemen. In tegenstelling tot andere wijnbewaarsystemen, waarbij alleen de oxidatie van je wijn wordt vertraagd, is het Coravin-wijnbewaarsysteem ontworpen om wijn uit te schenken zonder de kurk te verwijderen zodat je wijn altijd smaakt alsof de fles pas net is geopend - zelfs al is het jaren later.

Coravin Timeless Technologie

Schenk je favoriete wijnen zonder de kurk eruit te trekken met het Coravin Timeless Wijnbewaarsysteem. Met dit systeem kan je stille wijnen bewaren voor weken, maanden of zelfs jaren. De Coravin-naald, doorboort kurk eenvoudig zonder het materiaal van de kurk te verplaatsen. Zodra de naald is verwijderd, veert de kurk simpelweg terug naar haar normale vorm. Terwijl wijn door de naald wordt geëxtraheerd, wordt het vervangen door puur Argon-gas waardoor zuurstof nooit de overige wijn zal bereiken. Hierdoor blijft de wijn net zo vers als op de dag dat het gebotteld werd.

Coravin Pivot Technologie

Met de Coravin Pivot kan je zoveel wijn schenken als je wilt, en wat overblijft tot 4 weken bewaren, zodat je niet onder druk staat om de fles leeg te drinken of te verspillen. Vervang gewoon de kurk of schroefdop door een Pivot Stopper. Wanneer je klaar bent om te schenken, steek je het Pivot-apparaat in de Stopper, kantel je de fles en drukt op de knop. Wanneer je klaar bent, verwijder je het apparaat en sluit de dop van de stopper.

Coravin Sparkling Technologie

Het Coravin Sparkling systeem voor mousserende wijn bewaart de frisse smaak en het bruisende effect van jouw favoriete mousserende wijnen tot wel 4 weken lang, zodat het laatste glas gegarandeerd net zo lekker smaakt als het eerste. Nadat je zoveel mousserende wijn hebt ingeschonken als je wilt, zet je de vergrendelingshendel van de stopper helemaal omhoog in de ontgrendelde stand. Plaats de stopper op de geopende fles en laadt hem weer op met CO2, zodat de bubbels niet verdwijnen.

Coravin Wijnsysteem Reinigen

De wijnsystemen van Coravin zijn gemakkelijk en snel te reinigen! Het reinigen van het wijnsysteem duurt slechts enkele minuten. Er wordt geadviseerd om de wijntap na elk gebruik grondig te reinigen om een langere levensduur te garanderen. Je kan de spuit van de wijntap reinigen met warm kraanwater. Na het reinigen van de wijntap druk je op de trekker om het overtollig water uit de holle naald te halen. Droog het wijnsysteem nog eens af met een schone vaatdoek en je reinigen is gelukt.

Coravin Accessoires

Naast de wijnsystemen heeft Coravin een aantal handige accessoires om de smaak van je wijn te verbeteren. Een daarvan is de Coravin Aerator, dit accessoire brengt snel lucht in je wijn terwijl je deze uitschenkt, voor een zijdeachtig, soepel, aromatisch resultaat dat gewoonlijk bereikt wordt door 60-90 minuten decanteren. Ook een uniek accessoire is de Coravin-schroefdop. Hiermee kunnen wijnliefhebbers hun favoriete wijnen met schroefdop gebruiken met het Coravin systeem en deze vervolgens tot 3 maanden bewaren. De belangrijkste accessoire van Coravin zijn de Argon Capsules. Deze vormen de krachtbron van de Coravin Timeless en Pivot. Ze zijn gevuld met zuiver Argon gas dat de fles onder druk zet zodat de wijn uit de tuit kan stromen, en vervolgens de resterende wijn blank zet zodra het systeem wordt verwijderd.

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 8.9/10 - 13.548 reviews