Recepten Bakken suikervrij gebak Glutenvrij

Onlangs wilde ik wat lekkers voor bij de koffie maken en zocht ik naar een mooie combinatie van smaken. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik deze glutenvrije dadeltaart met pecannoten tegenkwam. 

Cookinglife Foodies
Dadeltaart met pecannoten en kokos

Recept

Dadeltaart met pecannoten en kokos

Een heerlijke combinatie van smaken!

Gang Tussendoortje, nagerecht
Keuken Nederlands
Porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd bodem 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 80 gram kokosolie
  • 80 gram pecannoten
  • 100 gram dadels
  • 2 eieren
  • geraspte kokos
  • 100 gram amandelmeel

Hoe maak je een dadeltaart met pecannoten?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe het amandelmeel in een kom en voeg het ei toe. Vet een bakvorm in en verdeel het beslag over de bodem. Druk goed aan.
  3. Bak de amandelbodem in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat de bodem afkoelen.
  4. Ondertussen begin je aan de vulling. Dit is het lastigste deel! Smelt de kokosolie in een pannetje. Kluts een eitje los in een kommetje. Zet het vuur lager. Je gaat nu het geklutst eitje toevoegen aan de gesmolten kokosolie. Let op! Roer heel snel met de garde totdat het goed gemengd is. Als je niet snel genoeg roert, krijg je roerei!
  5. Snijd dan de dadels in hele kleine stukjes en voeg dit toe aan de kokosolie.
  6. Voeg nu ook de pecannoten toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar.
  7. Verdeel het mengsel over de afgekoelde amandelbodem.
  8. Strooi wat geraspte kokos over de dadeltaart en klaar. Geniet ervan!

Het recept heb ik iets aangepast. Zo heb ik de roomboter vervangen voor kokosolie en heb ik de hoeveelheden iets verminderd, zodat het een wat kleiner taartje werd. Het is door de noten, dadels en kokos namelijk best vullend.

In het oorspronkelijke recept wordt nog wat extra kokosbloesemsuiker toegevoegd, dit heb ik weggelaten, omdat ik het al zoet genoeg vond met de dadels. Ik vind hoe het nu smaakt, gewoon héél erg lekker!