Gevulde aubergine is altijd een goed idee. De smaak van aubergine uit de oven vind ik zaaaalig en daarnaast ziet het er ook gewoon lekker zomers uit; het is een plaatje op je bord. Deze variant met kip zit vol goede voedingsstoffen en vult ook nog eens lekker. Ook past dit recept binnen het Paleo principe. Perfect voor bij de barbeque!
Recept
Perfect voor bij de barbecue!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Grieks |
Porties | Voor 2 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Oventijd | 12 min |
Totaal | 57 min |
Je kunt de aubergines trouwens ook prima ‘s middags al klaarmaken, koud bewaren en dan ‘s avonds nog even warm maken op de barbeque. Heerlijk! En er gaat echt niets boven de grillsmaak van aubergine; dat vind ik echt de beste groente voor op de barbeque.
Aubergine doet mij ook altijd aan Griekenland denken en dan aan de gevulde aubergine met tomaat uit de oven die mijn Griekse oom zo heerlijk kan klaarmaken. Papoutsakia heet dat gerecht en dat betekent zoiets als ‘gevuld laarsje’. Leuk hè! En daarom is aubergine mijn favoriete zomergroente.