Recepten Smoothies Vegan Pasen Paasbrunch

Alle lof voor het recept van deze Gezonde Groene smoothie gaan naar mijn vriend. Al maanden eet hij netjes mee met mijn tarwevrije uitprobeersels in de keuken en proeft hij braaf ieder suikervrij koekje wat ik hem voorschotel. Gelukkig vindt hij het meeste erg lekker en ik geloof dan ook dat hij mijn nieuwe eetpatroon niet zo’n drama vindt. Daar ben ik weer heel erg blij mee.

Cookinglife Foodies
Gezonde groene smoothie

Recept

Gezonde groene smoothie

Probeer ‘m zeker eens en laat je niet afschrikken door de kleur. Deze groene smoothie smaakt echt verrassend lekker!

Gang Smoothie
Keuken Nederlands
Porties 3-4 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 3 peren
  • 1 banaan
  • 2 handjes romeinse sla
  • 3 takjes munt
  • 2/3 glazen water

Hoe maak je een gezonde groene smoothie?

  1. Was de peren goed en snijd ze dan in grove stukken. Doe hetzelfde met de banaan
  2. Doe dan de banaan, peren, romeinse sla en munt in een blender en doe daar 2/3 glazen water bij.
  3. Blend dit een paar minuten goed totdat je een egale smoothie hebt. Doe er eventueel wat ijsklontjes bij zodat je smoothie lekker koud is.
  4. Serveer het liefst direct of dek de glazen blenderbeker goed af met aluminiumfolie en zet in de koelkast. Blijft dan één dag goed! Geniet ervan.

Zijn enthousiasme over gezond eten is nu zo groot dat hij ook regelmatig zelf nieuwe dingen probeert. En zo kwam dus het recept voor deze Gezonde Groene Smoothie tevoorschijn. Mijn liefde voor smoothies is groot, maar over het algemeen maak ik die alleen met fruit. Groente smoothies zou ik zelf niet zo snel maken, ik denk dat het komt door de kleur. Groen. Om te drinken. Maar goed, ik kon de zelfgemaakte smoothie van mijn vriend natuurlijk niet afslaan na alles wat ik hem voorgeschoteld had en daarnaast zag ik aan zijn gezicht hoe trots hij was op zijn gezonde creatie. Dus nam ik toch maar een slokje en ik was positief verrast!

De munt en peer maken de smoothies fris en de banaan geeft het wat zoets. De sla geeft het wat gezonds, want die proef je (gelukkig) niet echt  Ik vond het zo lekker dat er zelfs een tweede glas in ging en dan wordt het meteen wel echt een maaltijd. 2 glazen kun je ook prima als ontbijt nemen, zeker omdat het een smoothie is van water, fruit en groenten en dus uit pure vitamientjes bestaat. Probeer ‘m zeker eens en laat je niet afschrikken door de kleur. Deze groene smoothie smaakt echt verrassend lekker!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.