Recepten Bakken Tussendoor Snacks Suikervrij

Deze koekjes zijn zo gezond dat je je afvraagt hoe het kan. Er zit geen bloem, boter of toegevoegde suiker in, alleen maar ingrediënten die goed voor je zijn. Bananen, havervlokken, amandelen, kokosnoot… Dit zijn de meest onschuldige tussendoortjes ooit. Het enige ingrediënt waar je een wenkbrauw bij zou kunnen optrekken is de 70% chocolade, maar die is makkelijk te vervangen door 90% chocolade. Gebruik er dan minder van om de koekjes niet te bitter te laten worden. Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor de effecten van suiker zijn dit geweldige koekjes.

Cookinglife Foodies
Koekjes

Recept

Koekjes

Zonder suiker

Gang Snack
Keuken
Porties 20 koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Kom
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediënten

  • 100 -125 gram Lindt Excellence 70% chocolade
  • 3 grote, rijpe bananen (of anders 4 kleinere)
  • 1 tl. vanille-extract
  • 60 ml kokosnootolie (licht warm maken als het vet te vast is)
  • 200 gram hele havervlokken
  • 60 gram amandelmeel (niet ontvet en geen amandelpoeder!)
  • 40 gram kokosschaafsel
  • ½ tl. kaneelpoeder
  • ½ tl. fijn zeezout
  • 1 tl. bakpoeder

Hoe maak je de koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de chocolade in oneven grote stukken. Je moet stukjes overhouden die variëren van een regendruppel tot een M&M (de gewone, zonder pinda).
  2. Pak daarna een grote kom en prak de bananen met een vork fijn. Voeg hier het vanille-extract en de kokosolie aan toe en daarna de havervlokken, het amandelmeel, het kokosschaafsel, de kaneel, het zout, het bakpoeder en als laatste alle flinters, splinters en stukjes chocolade.
  3. Roer het goed door tot het een samenhangend geheel is. Het deeg is wat losser dan standaard koekjesdeeg, maar de koekjes komen perfect uit de oven.
  4. Leg bakpapier op een ovenrooster en vorm met een theelepel mooie ronde hoopjes van het deeg op het bakpapier. Zorg dat alle deeghoopjes een paar centimeter van elkaar af liggen en schuif ze de oven in. Kijk na 10 minuten hoe het ervoor staat en blijf erbij tot ze na 12-14 minuten mooi goudbruin zijn. 
  5. Laat de koekjes ten slotte afkoelen op een taartrooster!

Kiezen voor een betere, gezondere en veel lekkerdere variant van de ‘fabriekskoekjes’… That’s the way the cookie crumbles!