Recepten Bakken Nagerechten

Het ultieme comfort food in de winter is voor mij Apple Crumble. ’s Avonds op de bank met een grote mok thee en een warm schaaltje Apple Crumble voor je neus dat heerlijk geurt naar warme appel en kaneel. Jum. Appel is toch van zichzelf al lekker friszoet, dus er hoeft niet per se nog een natuurlijk zoetmiddel bij, maar je kunt wat stevia toevoegen.

Cookinglife Foodies
Glutenvrije apple crumble

Recept

Glutenvrije apple crumble

Deze apple crumble bestaat volledig uit natuurlijke suikers. Dat maakt het nog lekkerder comfort food!

Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 1 portie

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 1 appel, in blokjes
  • 60 gram amandelmeel
  • 40 gram glutenvrije havervlokken
  • 15 gram rijstmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel kaneel
  • 10 druppels stevia

Hoe maak je een glutenvrije apple crumble?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de appel in blokjes en doe deze in een ovenbestendige kom. Hierbij doe je de steviadruppels, kaneel, citroensap en vanille extract. Meng goed door elkaar.
  3. Meng in een aparte kom het amandelmeel, rijstmeel en de havervlokken met gesmolten kokosolie. Kneed het deeg snel en grof door elkaar; het moet korrelig blijven.
  4. Verspreid het deeg over de appelstukjes en bak in 20-30 minuten heerlijk goudbruin. Pas op, het schaaltje en de crumble zijn natuurlijk loeiheet als het ze uit de oven komen!

Dit heerlijke recept voor glutenvrije apple crumble zonder geraffineerde suikers is zalig comfort food, wat je ook binnen een gezond eetpatroon helemaal op kunt smikkelen.

Heb je geen glutenallergie? Vervang dan het amandelmeel en rijstmeel door speltmeel (dezelfde hoeveelheid), je zult merken dat de apple crumble dan nóg knapperiger zal smaken.