Het is herfst! Tijd voor lange, warme truien, wollige sjaals, dekentjes op de bank, rennen door gevallen bladeren….heerlijk! En voor mij betekent herfst ook steevast een bezoek aan het zuiden van het land waar ik in de moestuin van mijn ouders mijn eigen pompoenen pluk! Met de mega pompoen die ik daar pluk, ga ik aan de slag met een herfstig recept voor een glutenvrije Pompoen Pecan broodpudding.
Recept
Als je dan toch met je comfy trui en dekentje op de bank kruipt, kun je zonder schuldgevoel genieten van deze herfstige lekkernij, het ultieme comfort food!
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 2-3 personen |
Totaal | 0 min |
---|
Gewapend met deze enorme oranje beauty ga ik vol ideeën en inspiratie aan de slag in de keuken. Op mijn zestiende woonde ik een tijdje als uitwisselingsstudent in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar maakte ik voor het eerst kennis met de pompoen, die gelukkig inmiddels ook in Nederland al tijden razend populair is. Ook leerde ik een typisch ‘Southern’ gerecht kennen; broodpudding. Een heerlijke custard met daarin zacht fruitbrood dat gedrenkt in een smeuïge goedje gewoon smolt in je mond. En hoewel dit gerecht oorspronkelijk uit Europa komt en al in de Middeleeuwen werd bereid met oud brood, heb ik het in Nederland nog nooit gegeten. Een goede reden om zelf de perfecte herfstpudding te maken!
In dit recept combineer ik de pompoen en broodpudding zoals ik hem kan herinneren, in een glutenvrije variant. Ik gebruik hiervoor een glutenvrij fruitbrood, dat door de authentieke smaak en zachte structuur perfect is voor dit zoete gerecht. Dit kun je tegenwoordig ook gewoon op de bakkerijafdeling van de supermarkt krijgen, superfijn! Naast glutenvrij is deze broodpudding ook lactosevrij en voeg je er zelf geen geraffineerde suiker aan toe. Als je dan toch met je comfy trui en dekentje op de bank kruipt, kun je zonder schuldgevoel genieten van deze herfstige lekkernij, het ultieme comfort food!