Recepten Glutenvrij Bakken Suikervrij Tarwevrij

Ik vond het weer eens tijd voor een koekjes recept en bedacht deze makkelijke glutenvrije koekjes. Perfect voor als je geen zin hebt om te lang in de keuken te staan, maar wel trek hebt in homemade koekjes. En super leuk om met kinderen te maken!

Cookinglife Foodies
Glutenvrije havermoutkoekjes

Recept

Glutenvrije havermoutkoekjes

Een gezond tussendoortje met natuurlijke suikers!

Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties Voor ca. 8-10 koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 20 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 50 gram glutenvrije havermout
  • 80 gram ontpitte medjoul dadels
  • 40 gram kokosrasp
  • 60 gram amandelen
  • 50 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • sap van een kleine sinaasappel

Hoe maak je glutenvrije havermoutkoekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe de havermout, dadels, kokosrasp en amandelen in de foodprocessor en maal fijn.
  3. Doe er dan het ei, sinaasappelsap en kokosolie bij. Laat tot een deeg mengen en kneed door met je handen. Het deeg is wat vettig.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop koekjes van ongeveer 1-2 cm dik.
  5. Bak in 20 minuten goudbruin.

Naast dat deze koekjes glutenvrij zijn (gebruik daarvoor wel havermout of havermeel met een glutenvrij keurmerk), zijn ze ook nog suikervrij. Dat ze suikervrij zijn, proef je helemaal niet en daarom zijn het super lekkere koekjes voor kids. Zo vaak komen er leuke reacties binnen van lezers die laten weten dat ze samen met hun kinderen koekjes hebben gebakken en dat vind ik super leuk.

Het doet mij namelijk denken aan hoe ik zo van koken en bakken ben gaan houden; namelijk ook omdat ik vaak (zand)koekjes bakte met mijn moeder. Ik vond het fantastisch. Alles mocht ik zelf doen: de ingrediënten verzamelen en afwegen, alles in de kom en voorzichtig mixen. We hadden allemaal leuke vormpjes! Het kookboek, waar ik uit bakte, hebben we nog steeds en het zit vol vlekken. Een mooie herinnering!