Recepten lunch ontbijt glutenvrij

Bij ‘turkey sandwich’ moet ik meteen denken aan een aflevering van de serie Friends, waarin iemand op het werk Ross zijn turkey sandwich opeet. Ik vind dit zo’n hilarische aflevering! Monica maakt dus geweldig lekkere kalkoen sandwiches, maar ik weet niet of die van haar net zo lekker is als die van mij ;-). Deze kalkoen sandwich met avocado, tomaat en augurk smaakt ZO lekker en is zo klaar.

Cookinglife Foodies
Glutenvrije kalkoensandwich

Recept

Glutenvrije kalkoensandwich

Belegd met gezonde groentes!

Gang Ontbijt, lunch
Keuken Engelse
Porties Voor 1 sandwich

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 2 glutenvrije boterhammen
  • 1 of 2 flinke plakken kalkoenvlees
  • 1 grote augurk
  • halve tomaat
  • halve avocado
  • 1 eetlepel mosterd
  • eventueel mayonaise

Hoe maak je een glutenvrije kalkoensandwich

  1. Verwarm een pan of grillpan met een klein beetje olie. Grill de boterhammen aan beide kanten lichtbruin.
  2. Snijd ondertussen het kalkoenvlees in plakken, de augurk snijd je in dunne, lange plakken. Snijd ook de tomaat in plakjes en doe hetzelfde met de avocado.
  3. Besmeer één boterham met mosterd. Verdeel hierover nu de tomaat en augurk. Hierboven op gaat de kalkoen en maak af met plakjes avocado. Verdeel hierover eventueel nog een klein beetje mayonaise en dek het geheel toe met de andere gegrilde boterham.
  4. Snijd met een scherp mes doormidden. Enjoy!

Ideaal om te maken wanneer je bijvoorbeeld kalkoen over hebt van het kerstdiner. Het is zo zonde om eten weg te moeten gooien en op deze manier komt de kalkoen toch nog op.

Het fijne aan sandwiches vind ik dat ze snel klaar zijn en je ze makkelijk mee kunt nemen. Deze glutenvrije kalkoensandwich is bijvoorbeeld al in 10 miniuten klaar en echt super lekker!