Grillpannen
Die herkenbare strepen op een stukje vlees? Dat kan met een grillpan! Niet alleen ideaal voor het grillen van vlees en vis, maar ook voor groenten. Gril bijvoorbeeld plakjes aubergine en maak het af met fetakaas, dille en citroensap. Wil je vetvrij of minder vet eten? Een bijkomend voordeel is dat door de hoge ribbels van de pan, het vocht of vet uit je stukje vlees kan lopen. Daarnaast hoeft er geen olie of boter gebruikt te worden bij het gebruik van een grillpan.
Grillpan inductie
Je kunt heel goed grillen op een inductiekookplaat. Dit doe je met een geschikte grillpan voor inductie. Neem bijvoorbeeld een van gietijzer. Dit materiaal werkt op ontzettend veel warmtebronnen en is het perfecte materiaal voor het grillen! Ontdek naast de grillpan voor inductie een van onze vele andere pannen. Zoals:
Tip: ga je overstappen op inductie, maar wil je niet in één keer je hele pannenset vernieuwen? Koop dan een inductie adapter!
Gietijzeren grillpan
Een groot voordeel van een gietijzeren grillpan is dat je tijdens het koken een gelijkmatige warmteverdeling ervaart. Bijkomend voordeel is dat deze de hitte goed vasthoudt, en dat wil je bij het grillen! Ook is het fijn dat een pan van dit zware materiaal niet snel zal verschuiven. Als je vlees aan het bereiden bent, is het belangrijk dat je een pan hebt waar je op kunt vertrouwen. Ben jij ook toe aan je eigen gietijzeren grillpan of wil je de oude vervangen? Kijk dan in onze webshop!
Hoe gebruik je een grillpan?
Er zijn drie dingen essentieel bij het gebruik van een grillpan.
- Doe nooit olie in de pan. Smeer eventueel het product dat je wilt grillen lichtjes in met olie.
- Het is belangrijk dat de pan goed op temperatuur is. Wanneer deze niet heet genoeg is zullen je producten blijven plakken en krijg je niet de mooie grill lijnen. Om te kijken of de pan heet genoeg is kun je waterdruppels in de pan spetteren. Als deze gaan sissen en direct verdampen is de pan op temperatuur.
- Laat je producten in de pan liggen zonder deze te bewegen. Wacht tot je stukje vis, vlees of groente niet meer aan de pan plakt en draai het dan met een tang om. De baktijd is afhankelijk van wat je grilt. Je kunt eventueel ook eerst grillen en daarna in de oven verder laten garen.
Hoe kun je een grillpan schoonmaken?
In principe kan een grillpan gewoon in de vaatwasser. Echter raden wij toch aan de grillpan met de hand af te wassen. Dit verkleint de kans dat de grillpan na een tijdje dof wordt. Zorg voor een langere levensduur van jouw grillpan door deze op de juiste manier te onderhouden. Voor een gietijzeren grillpan is het het beste om deze na gebruik met warm water en een zachte borstel te reinigen. Droog de pan hierna af en smeer het in met een beetje zonnebloemolie. Gebruik hiervoor een keukenpapiertje of nog makkelijker een bakkwast.
Waar koop je een grillpan?
Jouw nieuwe grillpan koop je bij Cookinglife! Met ons uitgebreide aanbod is er altijd wel eentje die in jouw keuken past. Bestellen gaat eenvoudig online. Over het verzenden hoef jij je niet druk te maken. Wij zorgen ervoor dat jouw bestelling zorgvuldig wordt ingepakt en dat deze zo snel mogelijk wordt geleverd! Dit geldt ook voor servies en glaswerk. Alles voor koken en tafelen vind je bij Cookinglife onder één dak voor een scherpe prijs!