Ken je dat gevoel, dat een experiment super goed lukt en je van blijheid spontaan een dansje doet? Het feit dat de zon zo lekker scheen en ik tijdens de 30 minuten wachttijd in de oven een kopje koffie dronk in het zonnetje, had er misschien ook iets mee te maken. Maar wát een fantastisch gelukte taart is dit zeg! Ik ben er helemaal trots op, want deze glutenvrije taart met bosbessen en limoen en suikervrij glazuur is een prachtige taart, die op een feest of verjaardag midden op tafel staat te shinen. Hij is lekker fris door de limoen en het laagje suikervrij glazuur maakt het helemaal af. Hopelijk genieten jullie er net zo van als wij!
Recept
Een heerlijk frisse taart de door het gebruik van stevia suikervrij is. Zeker de moeite waard!
Gang | Taart |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 8 punten |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 35 min |
Totaal | 55 min |
Komende tijd maak ik iedere maand een recept met steviaproducten en eigenlijk is dat iedere keer een feestje. Zowel een kristalsuiker variant als een poedersuikervervanger zijn heel veelzijdig en je kunt er allerlei leuke recepten mee maken.
Zo maakte ik dit keer voor het eerst suikervrij glazuur en dat was zo ontzettend makkelijk. Ook een leuke toevoeging aan mijn carrot cake recept, omdat het best lastig vond om een alternatief voor suikervrij glazuur te bedenken.