Vorig jaar, tijdens onze vakantie in Portugal, zijn we geloof ik 3 keer teruggegaan naar een Mexicaans restaurantje in Lagos. De taco’s en burrito’s die ze daar maakten…. man, zo lekker! Tex-Mex is echt mijn ultieme comfort food en gelukkig is mijn vriend daar ook steeds meer van. Op zondagen heeft hij nu al een aantal keer Mexicaans gekookt; hij maakt dan twee verschillende vullingen, nachochips en natuurlijk homemade guacamole.
Recept
Taco’s, burrito’s en nachochips smaakt allemaal lekker met zelfgemaakte guacamole. Ook op brood is het heerlijk romig.
Gang | Bijgerecht |
---|---|
Keuken | Mexicaans |
Porties | ca 4 personen |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 10 min |
Het recept voor deze guacamole komt van een Mexicaanse vriend, die ik leerde kennen tijdens mijn studie in het buitenland. Ik weet nog dat hij heel verbaasd was over de avocado’s die daar (in Oostenrijk) in de winkel lagen; dat waren dezelfde als hier bij ons in Nederland. Donkerbruin, bijna zwart met een ruwe schil. In Mexico, zei hij, voeren ze die avocado’s aan de varkens, omdat het kwalitatief de slechtste avocado’s zijn. Ik moest erom lachen, want ik weet niet beter dan dat dit onze avocado’s zijn. De smaak vond hij ook een stuk minder. Misschien moet ik toch een keer naar Mexico, om échte avocado’s te proeven ;-)!
In ieder geval staat hieronder het recept dat ik toen van hem heb geleerd. Het is een beetje pittig; als er kinderen mee-eten kun je de rode peper ook gerust weglaten en een klein snufje cayennepeper toevoegen. De guacamole is heerlijk om nachochips in te dippen of om je burrito of taco mee te garneren. Je kunt de guacamole afgedekt nog een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Tip: wil je de guacamole bewaren? Gooi de avocadopitten dan niet weg, maar doe ze in het bakje met de guacamole. De guacamole verkleurt daardoor minder snel.