Recepten Vegan Bijgerechten

Vorig jaar, tijdens onze vakantie in Portugal, zijn we geloof ik 3 keer teruggegaan naar een Mexicaans restaurantje in Lagos. De taco’s en burrito’s die ze daar maakten…. man, zo lekker! Tex-Mex is echt mijn ultieme comfort food en gelukkig is mijn vriend daar ook steeds meer van. Op zondagen heeft hij nu al een aantal keer Mexicaans gekookt; hij maakt dan twee verschillende vullingen, nachochips en natuurlijk homemade guacamole. 

Cookinglife Foodies
Guacamole

Recept

Guacamole

Taco’s, burrito’s en nachochips smaakt allemaal lekker met zelfgemaakte guacamole. Ook op brood is het heerlijk romig.

Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Porties ca 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 1 tomaat
  • kwart rode peper, fijngesneden
  • 2 knoflooktenen
  • 2 sjalotjes 
  • snuf komijnpoeder
  • snuf peper en zout

Hoe maak je guacamole?

  1. Heb je een keukenmachine? Doe dan alle ingredienten in de foodprocessor en maal fijn. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een vijzel of volg onderstaande stappen.
  2. Snijd de avocado doormidden en prak fijn.
  3. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook en rode peper fijn. Doe dit bij de avocado en knijp dan het sap van de limoenen uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe. Maak af met het komijnpoeder en een snuf peper en zout. Roer door en klaar is je guacamole!

Het recept voor deze guacamole komt van een Mexicaanse vriend, die ik leerde kennen tijdens mijn studie in het buitenland. Ik weet nog dat hij heel verbaasd was over de avocado’s die daar (in Oostenrijk) in de winkel lagen; dat waren dezelfde als hier bij ons in Nederland. Donkerbruin, bijna zwart met een ruwe schil. In Mexico, zei hij, voeren ze die avocado’s aan de varkens, omdat het kwalitatief de slechtste avocado’s zijn. Ik moest erom lachen, want ik weet niet beter dan dat dit onze avocado’s zijn. De smaak vond hij ook een stuk minder. Misschien moet ik toch een keer naar Mexico, om échte avocado’s te proeven ;-)!

In ieder geval staat hieronder het recept dat ik toen van hem heb geleerd. Het is een beetje pittig; als er kinderen mee-eten kun je de rode peper ook gerust weglaten en een klein snufje cayennepeper toevoegen. De guacamole is heerlijk om nachochips in te dippen of om je burrito of taco mee te garneren. Je kunt de guacamole afgedekt nog een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Tip: wil je de guacamole bewaren? Gooi de avocadopitten dan niet weg, maar doe ze in het bakje met de guacamole. De guacamole verkleurt daardoor minder snel.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.