Recepten Bakken Koeken

Doorgaans probeer ik recepten zo simpel mogelijk te houden. Ik ben vast niet de enige die helemaal duizelig wordt van een ellenlange ingrediëntenlijst? Al gebruik ik natuurlijk wel ingrediënten die je niet altijd in de supermarkt kunt halen, waardoor je een natuurwinkel zult moeten gaan ontdekken. Als je een aantal basisspullen in huis hebt, kun je de meeste van mijn recepten in een handomdraai maken.

Cookinglife Foodies
Haverkoeken zonder geraffineerde suikers

Recept

Haverkoeken zonder geraffineerde suikers

Een simpel recept met weinig ingrediënten. De koeken zitten vol vezels en zijn heerlijk knapperig.

Gang Koeken
Keuken Nederlands
Porties ca 8 koeken

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije havermout of glutenvrije havervlokken, bijvoorbeeld van Lieke is Vrij
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 35 gram kokosbloesemsuiker
  • 40 gram kokosolie
  • 140 gram plantaardige yoghurt of geitenyoghurt als je niet vegan/lactosevrij eet
  • snufje zout

Hoe maak je haverkoeken zonder geraffineerde suikers?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Maal de havervlokken in een keukenmachine, als je die gebruikt. Doe anders de havermout in een kom. Hierbij de baking soda, kokosbloesemsuiker en het snufje zout.
  3. Smelt in een steelpan de kokosolie. Doe dit bij de havermout, samen met de yoghurt.
  4. Meng goed. Het is een heel plakkerig deeg, dus je krijgt vieze handen. Maak van het deeg flinke, platte koeken van zo’n 10 cm in doorsnede.
  5. Bak ze in 20-30 minuten lekker bruin. Laat ze afkoelen, pas dan worden ze echt knapperig.

Zoals ik al zei is het echt een simpel recept, de meest simpele koekjes zelfs die ik tot nu toe maakte. Je hebt glutenvrije havermout of glutenvrije havervlokken nodig. Als je geen glutenallergie hebt kun je gewoon havermout uit de supermarkt kopen. De haverkoeken zijn heerlijk knapperig en als je ze in een luchtdichte trommel bewaart een aantal dagen houdbaar. Niet te lang bewaren, want er zit yoghurt in en dat blijft niet super lang goed.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.