Ik houd een to-do list bij, met daarop allerlei dingen die ik nog wil maken voor de blog. Een daarvan was hummus, want hoewel ik dat vaker gegeten had, had ik het nog nooit zelf gemaakt. Hoewel hummus weinig ingrediënten bevat, vond ik het toch best lastig om te maken. Vooral omdat ik zelf nog nooit hummus had gemaakt, had ik eigenlijk geen goed beeld bij hoe dik/vloeibaar het moest worden, dus dat was een beetje passen en meten. UIteindelijk is hij goed gelukt en de smaak is heerlijk!
Recept
Als je eenmaal deze zelfgemaakte hummus hebt geproefd, dan wil je echt niet meer die voorverpakte bak uit de supermarkt. Fijn is dat je zelf kunt bepalen hoe dik of dun je de hummus wilt hebben. Probeer dus vooral eens zelf hummus te maken; veel gezonder en lekkerder.
Gang | Bijgerecht |
---|---|
Keuken | Midden-Oosten |
Porties | 1 flinke kom |
Voorbereidingstijd | 4 uur 0 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 4 uur 15 min |
Als je eenmaal deze zelfgemaakte hummus hebt geproefd, dan wil je echt niet meer die voorverpakte bak uit de supermarkt. Fijn is dat je zelf kunt bepalen hoe dik of dun je de hummus wilt hebben. Ik gebruik het vooral op pappadums en als de hummus dan té vloeibaar is, loopt het er aan alle kanten af. Daarom heb ik niet al te veel olie gebruikt zodat de hummus redelijk dik bleef. Probeer dus vooral eens zelf hummus te maken; veel gezonder en lekkerder.
Vooral de combinatie met pappadums vond ik erg lekker en ik vermoed dat het op een stokbroodje ook echt super smaakt Serveer dus bijvoorbeeld met pappadums (gewoon bij de supermarkt te koop, ze zijn tarwevrij!). Wrijf dan de pappadums in met wat water en doe ze per twee ongeveer 2 minuten in de magnetron. Ze worden ontzettend knapperig!